Τους λόγους για τους οποίους συνυπογράφει την επιστολή των 22 βουλευτών προς τον πρωθυπουργό σχετικά με την επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων και του κατώτατου μισθού, εξηγεί η βουλευτής Αλεξάνδρα Τσανάκα…

 

‘’Οι διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης Κοινωνικής Σωτηρίας με τους θεσμούς έχουν μπεί στην τελική ευθεία. Η λύση θα δοθεί στο ανώτατο δυνατό πολιτικό επίπεδο.

Οι δανειστές προσποιούνται ότι θέλουν να πάρουν τα χρήματά τους ενώ στην ουσία θέλουν να επιβάλουν νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Εκβιάζουν και απαιτούν τη συνέχιση της πολιτικής της λιτότητας, της εσωτερικής υποτίμησης και της εξαθλίωσης της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας. Από κοντά, συνοδοιπορούν η εσωτερική τρόϊκα και τα πρόθυμα παπαγαλάκια τους σε μεγάλα ΜΜΕ.

Οι Έλληνες πολίτες στηρίζουν την Κυβέρνησή μας και τη διεκδίκηση της χώρας για μια συμφωνία που θα αντιμετωπίζει τη λιτότητα και την κρίση χρέους, θα διαμορφώνει συνθήκες για την εθνική παραγωγική ανασυγκρότηση και θα συμβάλει στην ανάπτυξη προς όφελος των πολλών.

Με την κατάθεση της επιστολής  προς τον Πρωθυπουργό, την οποία και συνυπογράφω με αίσθημα ευθύνης, οι  22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουμε την Κυβέρνηση, τη διαπραγματευτική της τακτική και την υπεράσπιση των κόκκινων γραμμών στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά.

Η άμεση κατάθεση και ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής αλληλεγγύης για την επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων και του κατώτατου μισθού καθώς και για την μη εφαρμογή των μνημονιακών διατάξεων που προέβλεπαν νέες μειώσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων, είναι «χρέος» και «ψήφος εμπιστοσύνης» προς τους Έλληνες εργαζόμενους’’.