«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει θέμα για καραντίνα τοπική ή γενική, δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση για lockdown, διότι έχουμε ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας εμβολιασμένο.

 

Δεν μπορώ να σας πω το τι θα γίνει σε μια ενδεχόμενη πολύ μεγάλη έξαρση της πανδημίας, αλλά είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα για εμάς να επιβάλλουμε γενικά περιοριστικά μέτρα που θα εμποδίζουν και τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους. Και αυτό γιατί οι εμβολιασμένοι δεν κινδυνεύουν».

 

Αυτό τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

 

Ερωτηθείς αναφορικά με τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων, ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν πιστεύει σε ένα «κράτος – πατερούλη» που είναι κηδεμόνας του κάθε ανθρώπου. «Οι άνθρωποι δεν θέλουν κηδεμόνες. Ελεύθεροι άνθρωποι είμαστε, υπάρχει μια συμφωνία ότι έχουμε ένα βαθμό υπευθυνότητας και λογικής. Όποιος νομίζει ότι ο ιός τελείωσε είτε δεν παρακολουθεί ειδήσεις, είτε ζει σε άλλο πλανήτη», είπε χαρακτηριστικά.

 

Αναφορικά με τα αυστηρά μέτρα που τίθενται σε ισχύ από την Πέμπτη 8 Ιουλίου σε κέντρα διασκέδασης, beach bar και χώρους συνάθροισης όπως στο παραλιακό μέτωπο, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι δεν αλλάζει κάτι επί της ουσίας, καθώς «ούτως ή άλλως δεν είχαμε επιστρέψει τους όρθιους στα κλαμπ και στα beach bar». Όπως είπε, η μόνη διαφορά είναι η αυστηροποίηση των ποινών, καθώς «θα κλείνει αμέσως ένα beach bar και θα αφαιρείται η άδεια στην τρίτη παράβαση».

Πηγή: ΕΡΤ