σχολιάζει ο

Κώστας Λουκούμης

 

Τώρα που κάθισε η σκόνη που σήκωσε η Θεσσαλονικιά πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, νομικός και δασκάλα του τένις, Αφροδίτη Λατινοπούλου γύρω από το όνομά της και το ταπεραμέντο της, νομίζω ότι μπορούμε να πούμε ή να γράψουμε κάποια πράγματα βλέποντας τα από διαφορετική οπτική. 

 

Μέσα από το διάρκειας περίπου δύο λεπτών παραληρηματικού τύπου διάγγελμα της, στα social media, τί μας λέει; 

 

Μας λέει ότι δεν της αρέσουν οι γυναίκες που φωτογραφίζονται με ραγάδες, τρίχες, κυτταρίτιδα, και γενικά με ατέλειες. «Είναι αντιαισθητικό» τονίζει η συνομήλικη μου Αφροδίτη. 

 

Απευθυνόμενη στις γυναίκες λέει η wannabe βουλευτής: «Εγώ που είμαι γυναίκα αισθάνομαι άβολα. Αισθάνομαι ντροπή και απεχθάνομαι να βλέπω τέτοιου είδους φωτογραφίες. Και δεν καταλαβαίνω, αφού το αγαπάς τόσο πολύ το αξύριστο πόδι σου, εγώ γιατί πρέπει να το δω; Το βλέπεις εσύ και το χαίρεσαι, εγώ γιατί να το βλέπω».

 

Πως τους πετσόκοψες έτσι. Τι παράσταση έδωσες; 

 

Στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι απλά το «αξύριστο πόδι» που ταράζει την κανονικότητα της Αφροδίτης. Είναι η ελεύθερη βούληση, η πεποίθηση του κάθε ανθρώπου να κάνει αυτά που τον ευχαριστούν, που νιώθει ελεύθερος. 

 

Σκέφτηκε όμως ότι για να ποστάρει κάποιος ή κάποια, μία φωτογραφία με ατέλειες σημαίνει ότι τα έχει βρει με τον εαυτό του; Ότι δεν τον ενδιαφέρει η γνώμη σου Αφροδίτη και ότι είναι ακομπλεξάριστος, σε αντίθεση με σένα; 

 

Και ένα άλλο που βάζει η συμπαθέστατη (κατά τα άλλα) Σαλονικιά είναι ότι ναι, μπορείς να έχεις την κυτταρίτιδα σου και μπράβο σου, αλλά να τα έχεις για τον εαυτό σου. Της χαλάει την αισθητική. Πώς να το κάνουμε. 

 

«Νοσηρή μειοψηφία» λέει. Μάλλον ενοχλήθηκαν τα δημοκρατικά αισθητήρια της δεσποινίδος. 

 

Μήπως θεωρεί ότι ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από την ίδια; Ήρεμα ρωτάω. 

 

Ζητά να μην ανεβαίνουν τέτοιες φωτογραφίες γιατί λέει αυτή η «μειοψηφία» προσπαθεί να επιβληθεί στην κοινωνία. Τί είναι αυτά που λες; 

 

Πάντως η Αφροδίτη, δε μετάνιωσε ποτέ ούτε όταν πήγε καλεσμένη στο «Πρω1νό» του ΑΝΤ1 και της τέθηκαν τα ερωτήματα αν κάποιος την έχει βάλει να τα λέει όλα αυτά ή αν το κάνει για να γίνει γνωστή και να κάνει καριέρα.

 

Από πότε θεωρείται ταμπού οι γυναίκες να φωτογραφίζονται στο Instagram, χωρίς να προσπαθούν με μανία να κρύψουν οποιαδήποτε ατέλεια στο σώμα τους; 

 

Ποια είναι τα πρότυπα ομορφιάς ρε συ Αφροδίτη και αυτά που θες να βλέπεις στον «τοίχο» σου στα social media; 

 

Οι ρετουσαρισμένες φωτογραφίες με τα αμέτρητα φίλτρα; Με τους γυμνασμένους κοιλιακούς και τα γραμμωμένα κορμιά; Κρίμα για σένα. Δεν είμαστε έτσι. 

 

Να σου πω εγώ τί πιστεύω; Ότι ο κάθε άνθρωπος κάνει αυτό που αισθάνεται και νιώθει. Ότι πρέπει να καμαρώνει γι’ αυτό που είναι, χωρίς να έχει κάτι τύπους σαν εσένα που θα τον λοιδορήσουν, που θα τον τρομοκρατήσουν, που θα τον κάνουν πιο εσωστρεφή

 

Γιατί ορίζεις εσύ τί είναι το φυσιολογικό; Πώς; 

 

Στο κάτω κάτω αν δεν θες να τα βλέπεις ένα unfollow είναι αρκετό. Τί το παιδεύουμε. 

 

Έχετε σκεφτεί όμως ποιο είναι το ανησυχητικό της υπόθεσης; Ότι Υπάρχει ένα συγκεκριμένο ακροατήριο που χειροκροτεί και επιβραβεύει τα όσα λέει στο βίντεο της. Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει.