Η Επιτροπή εμπειρογνωμόνων έκανε δεκτή την πρόταση του υφυπουργείου Αθλητισμού και αποφάσισε την σταδιακή επανέναρξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

 

Από την Δευτέρα (22/3) μπορούν να γίνουν και πάλι αγώνες:

 

- στην Α1 υδατοσφαίρισης ανδρών,

 

- την Α1 χάντμπολ ανδρών και την

 

- Α1 μπάσκετ γυναικών,

 

από το Σάββατο 27/3:

 

- στην Α΄ Εθνική γυναικών της υδατοσφαίρισης και

 

- την Α1 χάντμπολ γυναικών

 

Από την Κυριακή 28/3

 

- στη Football League και την Α΄ εθνική του ποδοσφαίρου σάλας.

 

Επίσης, από τις 3/4 μπορούν να αρχίσουν τα πρωταθλήματα

 

- της Α2 μπάσκετ ανδρών και

 

- της Γ΄ εθνικής στο ποδόσφαιρο

 

Από τις 4/4

 

- της Α΄ εθνικής γυναικών στο ποδόσφαιρο.

 

Στα πρωταθλήματα που «ανοίγουν» δεν συμπεριλαμβάνεται η Volley League γυναικών, δεδομένου ότι η ομοσπονδία του βόλεϊ αποφάσισε ήδη την διακοπή της κατηγορίας.

 

Παράλληλα, η Επιτροπή έδωσε το «πράσινο φως» για προπονήσεις στο μπιτς βόλεϊ, σε ανοιχτούς χώρους και με δύο αθλητές/τριες ανά ομάδα.

 

Τα μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, «μην παραβλέποντας το επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο», τόνισαν για την απόφασή τους ότι:

 

οι διοργανώσεις αυτές αποτελούν ουσιαστικά επαγγελματική απασχόληση για τους συμμετέχοντες αθλητές, δεν αποτελούν επιβαρυντικό παράγοντα στην μετάδοση της νόσου στην κοινότητα, ήδη διεξάγονται στις περισσότερες χώρες με δυσμενέστερο της χώρας μας επιδημιολογικό προφίλ και ταυτοχρόνως βοηθούν στην ψυχαγωγία του γενικού πληθυσμού -ειδικά όταν μεταδίδονται από ΜΜΕ- κατά τα πρότυπα των ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών που ήδη προβάλλονται και οι συμμετέχοντες σε αυτές ακολουθούν επίσης αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

 

Βέβαια το να ανοίγεις κάτι και να το αιτιολογείς λέγοντας:

 

α) ότι… το κάνουν και αλλού, β) ότι είναι επαγγελματική απασχόληση για τους αθλητές (σ.σ. που είναι, αλλά όχι μόνο για τους αθλητές) την ώρα που τα λουκέτα στην αγορά είναι στη… στροφή και γ) ότι θα βοηθήσει τον γενικό πληθυσμό επειδή… θα το δείχνει η τηλεόραση, μόνο σοβαρή αντιμετώπιση της κατάστασης δεν δείχνει.