Σεισμός εντάσεως 3 Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, σήμερα στις 4,29 τη νύχτα, ώρα Ελλάδας (2.29 ώρα Γκρίνουιτς) στη Ροδόπη, 15 χιλιόμετρα ανατολικά της Κομοτηνής και 1,5 χιλιόμετρο βόρεια βορειοδυτικά του οικισμού Πάσσος, στο μέσον ενός κύκλου που περιλαμβάνει τα χωριά Άρατος, Βραγιά, Πάσσος, Δοκός και Λαμπρό.

 

Σύμφωνα με τον περιφερειακό σύμβουλο Κώστα Κατσιμίγα

 

"Το Ευρωπαικό - Μεσογειακο Σεισμικό Κέντρο δίνει 2,9 Ρίχτερ. Σε κάθε περίπτωση αυτός ο σεισμός δεν ειναι επικίνδυνος. Ωστόσο οφείλουμε να παρατηρήσουμε ότι ο σεισμός είναι μεμονωμένος, σε περιοχή που δεν έχει δώσει άλλους γνωστούς σεισμούς τα τελευταία 200 χρόνια, δεν βρίσκεται επάνω σε γνωστό ενεργό ρήγμα, αλλά στην περιοχή υπάρχουν ιζήματα, δηλαδή χαλαρά επιφανειακά εδάφη που καθιστούν τα κτίρια περισσότερο ευάλωτα. Σε χειρότερη κατάσταση είναι το υπέδαφος της Κομοτηνής.

 

Αυτό σημαίνει ότι ποτέ δεν είμαστε ήσυχοι και οι κατασκευές μας πρέπει να είναι ασφαλείς, Αυτό γίνεται μόνον εάν τηρούμε αυτά που προβλέπει η μελέτη του μηχανικού. Ούτε παραπάνω ούτε παρακάτω!!! Υ.Γ. Ένα χιλιόμετρα δυτικά από το επίκεντρο του σημερινού σεισμού, η εταιρεία ΡΟΚΑΣ ζητά να τοποθετήσει ανεμογεννήτρια ύψους 170 μέτρων".