Ημέρα ξεκάθαρα αφιερωμένη στο Γιουρόπα Λιγκ είναι η σημερινή στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, μιας και έχουμε τους επαναληπτικούς της φάσης των «32», εκεί όπου φυσικά υπάρχει και Ελληνικό ενδιαφέρον με την παρουσία του Ολυμπιακού.

 

Στη στήλη μας θα αποφύγουμε το δύσκολο ματς των πρωταθλητών, αλλά θα πάμε μέχρι το… γήπεδό τους, εκεί όπου η Άρσεναλ υποδέχεται στο «Γ. Καραϊσκάκης» τη Μπενφίκα στη ρεβάνς του 1-1 της Ρώμης (λόγω του γνωστού περιορισμού πτήσεων). Η ομάδα από το Λονδίνο δείχνει να έχει αφοσιωθεί στη διοργάνωση, καθώς είναι η μόνη της διέξοδος για το Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν.

 

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στο πρώτο παιχνίδι, η Άρσεναλ έχασε κάποιες… απίθανες φάσεις να προηγηθεί και το 1-1 μάλλον την αδικούσε. Οι Άγγλοι δε θα ήθελαν να «μπλέξουν» στο θέμα πρόκρισης και τους περιμένουμε εξ’ αρχής επιθετικούς, κάνοντας τον άσο του 1.83 με stoiximan bonus, μια σωστή επιλογή.

 

Άρσεναλ: Το γεγονός πως η Άρσεναλ θεωρεί το Γιουρόπα Λιγκ πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή από την Πρέμιερ Λιγκ, μπορούμε να το κατανοήσουμε βλέποντας την εντεκάδα που παράταξε για τους «κανονιέρηδες» ο Αρτέτα κόντρα στη Σίτι, ένα ματς που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν «τελικός». Άφησε στον πάγκο τους λογιζόμενους ως βασικούς Λακαζέτ, Νταβιντ Λουίζ και Σμιθ Ρόου, ενώ έβγαλε σχετικά νωρίς (στο «εύθραυστο» 0-1) τους Πεπέ και Χόλντιγκ. Μοναδική απώλεια για τους Λονδρέζους είναι ο Πάρτεϊ στα χαφ, με τον Ισπανό τεχνικό να σκέφτεται τον Σεμπάγιος στη θέση του και την τριάδα Πεπέ, Σακά, Ομπαμεγιάνγκ και Λακαζέτ λογικά να ξεκινάει μπροστά.

 

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ήττα 0-1 κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι. Το γκολ ο Στέρλινγκ στο 2’. Η Σίτι είχε τον πλήρη έλεγχο, έχασε κι άλλες ευκαιρίες για να σκοράρει, λίγα πράγματα επιθετικά απ’ τους Λονδρέζους.

 

Πιθανή ενδεκάδα: (4-2-3-1): Λένο - Μπεγερίν, Νταβίντ Λουίζ, Γκάμπριελ, Τίερνεϊ - Θεμπάγιος (Παρτέι), Τσάκα - Σάκα, Όντεγκααρντ, Σμιθ Ρόου - Ομπαμεγιάνγκ.

 

Δείτε όλες τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες στην Eλλάδα

 

Μπενφίκα: Δεν είναι η χρονιά της Μπενφίκα φέτος. Οι «αετοί» είναι σε πολύ μέτρια αγωνιστική κατάσταση στην Πορτογαλία, αυτή τη στιγμή εκτός πρώτης τριάδας με απόσταση 4 ολόκληρους βαθμούς από τη Μπράγκα, ενώ πιέζονται ακριβώς από κάτω από ομάδες όπως η Πάσος Φερέιρα και η Γκιμαράες, τις οποίες υπό νορμάλ συνθήκες άφηνε με 15 και 20 πόντους διαφορά τα περασμένα χρόνια. Η ομάδα της Λισαβόνας, πάντως, έχει ποιότητα στο ρόστερ της, απλά δε της βγαίνει συνήθως στα παιχνίδια της φέτος. Είναι αναγκασμένη να επιτεθεί κόντρα στους «κανονιέρηδες» και αυτό είναι που μπορεί να πληρώσει στο τέλος. Εκτός είναι οι Αλμέιδα και Ζαρντέλ.

 

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ισοπαλία 0-0 κόντρα στη Φαρένσε. Είχε τον πλήρη έλεγχο η Μπενφίκα, ωστόσο οι καθαρές ευκαιρίες δεν ήταν πολλές για την ομάδα του Ζεσούς. Είχε ακυρωθέν γκολ η Φαρένσε στο πρώτο ημίχρονο.

 

Πιθανή ενδεκάδα: (3-5-2): Βλαχοδήμος (Έλτον Λέιτε) - Λούκας Βερίσιμο, Οταμέντι, Φερτόνγκεν - Ζιλμπέρτο, Πίτσι, Βάιγκλ, Τααράμπτ, Άλεξ Γκριμάλδο - Νούνιες, Βάλντσμιντ (Σεφέροβιτς).

 

Για προγνωστικά στοιχήματος, στοιχηματικές, καζίνο, φρουτάκια και πολλά άλλα, πάντα στο sentragoal.