Δεν θα μπει κόφτης στα ημερήσια SMS προς το 13033 αλλά εξετάζεται η πιθανότητα περιορισμένου χρόνου για τα ψώνια, τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.   

 

«Μπορούν να υπάρξουν άλλα συστήματα σε σχέση με το χρονόμετρο», πρόσθεσε ο υπουργός επιβεβαιώνοντας πως είναι σε εξέλιξη σχετικές συζητήσεις με το υπουργείο Ανάπτυξης. 

 

«Έχουμε εξετάσει πάρα πολλά πράγματα. Εξετάζουμε και το ποια θα είναι η συνθήκη και η επιδημιολογική καμπύλη και ο υπουργός και όλοι μας θα το αξιολογήσουμε».

 

Ο υπουργός σημείωσε πως η αύξηση των SMS μέσα σε μία εβδομάδα είναι «λελογισμένη» αφού ανήλθε περίπου στο 13%, αν και επισήμανε πως η πραγματική κίνηση είναι λίγο μεγαλύτερη αφού οι εργαζόμενοι στο λιανεμπόριο χρησιμοποιούν φόρμες για την μετακίνησή τους.    

 

Ωστόσο έκανε λόγο για προβληματικά "hot spot" στην κίνηση, με μεγάλη «πυκνότητα» μετακίνησης.   Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζονται σενάρια για περαιτέρω έλεγχο του χρόνου μέσω του e-katanalotis. 

 

Σε αυτό το σενάριο, ο καταναλωτής θα μπαίνει στην ιστοσελίδα και θα κατεβάζει μία ξεχωριστή εφαρμογή στο κινητό του και με ένα δικό του προσωπικό QR θα μπορεί να κάνει τα ψώνια του, ενώ στο κινητό του θα εμφανίζεται και ένα χρονόμετρο το οποίο θα μετρά αντίστροφα για δύο ώρες.