Απορρίφθηκε από την κυβέρνηση η τροπολογία που κατέθεσαν Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, υπογεγραμμένη από τους Τομεάρχες Ψηφιακής Πολιτικής, Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, Μάριο Κάτση και Νατάσα Γκαρά, σχετική με τη μόνιμη διατήρηση της δημοσίευσης των κρατικών διακηρύξεων στον περιφερειακό και τοπικό Τύπο. 

 

Έχοντας φτάσει λίγες μόνο ημέρες από τη λήξη της 5ετούς παράτασης που είχε επιτευχθεί επί ΣΥΡΙΖΑ και δεδομένης της πλήρους αδράνειας της Κυβέρνησης κατατέθηκε η σχετική τροπολογία με επείγοντα χαρακτήρα, στο νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας. Όμως ακόμα και την ύστατη αυτή ώρα ο κ. Πέτσας και η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε να μην κάνει δεκτή τη νομοθετική μας πρωτοβουλία για την επαναφορά της καθολικής και υποχρεωτικής δημοσίευσης των διακηρύξεων στον περιφερειακό και τοπικό Τύπο.

 

Τα Μέσα της περιφέρειας και οι εργαζόμενοι σε αυτά αφήνονται κυριολεκτικά ξεκρέμαστοι αποστερώντας τους ένα σημαντικό έσοδο που θα διασφάλιζε τη βιωσιμότητα τους και εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Ο κ. Πέτσας, έχει τη δυνατότητα να νομοθετήσει τη διατήρηση των δημοσιεύσεων ως μόνιμο μέτρο, αφού πλέον δεν υπάρχει καμία δέσμευση μετά την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια. Η σημερινή απόρριψη της τροπολογίας αποτελεί ομολογία της Κυβέρνησης ΝΔ πως δεν έχει πρόθεση, ούτε και βούληση να στηρίξει τον περιφερειακό και τοπικό Τύπο και τους εργαζόμενους σε αυτόν. 
 

 

Κάτσης Μάριος

Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

 

Γκαρά Νατάσα

Αν. Τομεάρχης Ενημέρωσης & Επικοινωνίας ΣΥΡΙΖΑ