Για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο της Καβάλας και στις κλινικές όπου νοσηλεύονται ασθενείς με covid19 μίλησε το βράδυ της Πέμπτης στην εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη στο kontra channel η πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κατερίνα Πετράκη. 

 

Όπως τόνισε, 3 υγειονομικοί που εργάζονταν στο Νοσοκομείο έχουν χάσει τη μάχη με τον ιό, 45 είτε νοσούν, είτε βρίσκονται σε καραντίνα ενώ ένας ακόμα εργαζόμενος στο Νοσοκομείο δίνει μάχη για τη ζωή του στη ΜΕΘ

 

 

Όταν ρωτήθηκε εάν υπήρξαν περιπτώσεις υπονοσηλείας με δεδομένο τις περιορισμένες δυνατότητες των Νοσοκομείων της χώρας τόνισε πως στο Νοσοκομείο της Καβάλας δεν υπήρξαν. Επισήμανε πως στο Νοσοκομείο Καβάλας έχουν αναπτυχθεί 5 κλινικές για ασθενείς με covid19 και 12 κρεβάτια ΜΕΘ στα οποία νοσηλεύονται ασθενείς από όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Όπως είπε, μέχρι σήμερα δεν υπήρξε περιστατικό μέχρι σήμερα που διασψληνώθηκε στο Νοσοκομείο της Καβάλας και δεν υπήρξε κλίνη ΜΕΘ για να νοσηλευτεί. Σήμερα είπε, το Νοσοκομείο έχει 150 κλίνες και πληρότητα 100% δεν είχε ποτέ. Υπήρξε είπε μια σχετική πληρότητα στα τέλη Νοεμβρίου ωστόσο δεν υπήρξε ασθενής που δεν νοσηλεύτηκε παρά το γεγονός πως το Νοσοκομείο, όπως είπε, υποστηρίζει και τη γειτονική πόλη της Δράμας με 30 ασθενείς που έχει νοσηλεύσει μέχρι τώρα. 

 

Τέλος τόνισε πως πρέπει να γίνουν προσλήψεις καθώς το ποσοστό κάλυψης των θέσεων έχει φτάσει στο 60% με τους υγειονομικούς που ασθενούν ενώ με τις νέες λειτουργίες που έχουν προκύψει για το υγειονομικό προσωπικό που έχει απομείνει η κατάσταση έχει ξεπεράσει τα ανθρώπινα όρια αντοχής. Όσο για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας που χρειάζονται για το προσωπικό τόνισε πως το Σωματείο φροντίζει να τα προμηθεύεται ακόμα και δικά του έξοδα.