Ο ΕΟΦ απαγόρευσε αντισηπτικό gel χεριών που παράγεται στην Θράκη, δίνοντας οδηγία να αποσυρθεί από την αγορά. Συγκεκριμένα, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων αποφάσισε την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του προϊόντος «Sanergel-Αντισηπτικό gel χεριών», διότι διατίθεται ως βιοκτόνο, χωρίς να έχει την προβλεπόμενη άδεια κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ.   

 

Παράλληλα δόθηκε οδηγία να αποσυρθεί το προϊόν από την αγορά. 

 

«Η εταιρεία ThraCo IKE οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να το αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα», αναφέρει συγκεκριμένα ο ΕΟΦ στη σχετική ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι η απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας. 

 

Η ανάκληση του ΕΟΦ προκάλεσε αίσθηση καθώς πρόκειται για μια παραδοσιακή σαπωνοποιεία στην Ξάνθη η οποία εδώ και πολλά χρόνια παράγει φυσικά καλλυντικά με χρήση τοπικών πρώτων υλών

 

H Thraco είχε αρχίσει την παραγωγή των αντισηπτικών και τη διάθεσή τους σε συσκευασίες των 100 και 500 ml στις αρχές του περασμένου Μαΐου, απαντώντας στην τεράστια έλλειψη που είχε παρατηρηθεί στην αγορά. 

 

Στις ανακοινώσεις εκείνης της περιόδου γινόταν γνωστό ότι το Sanergel παράγεται “με τις προδιαγραφές του ΕΟΦ και όλες τις απαιτούμενες άδειες”.