Ο Τόλης Παπαγεωργίου, ιδρυτής του Παρατηρητηρίου Antigold, γνωστός για τον αγώνα του κατά της μεταλλευτικής δραστηριότητας τόσο στις Σκουριές της Χαλκιδικής όσο και στη Θράκη «έφυγε» από τη ζωή 

 

Η Πρωτοβουλία για την προστασία του περιβάλλοντος Ν. Καβάλας "αποχαιρετά" τον Τόλη Παπαγεωργίου με τα εξής λόγια: 

 

"Αποχαιρετούμε σήμερα με βαθιά θλίψη,  τον φίλο και συναγωνιστή Τόλη Παπαγεωργίου, τον άνθρωπο που πρωτοστάτησε στο κίνημα κατά της εξόρυξης χρυσού στην Χαλκιδική, αλλά συγχρόνως μας στήριξε, μας συμπαραστάθηκε και μας ενέπνευσε απεριόριστα, στον δικό μας αγώνα, κατά της εγκατάστασης δεξαμενών καυσίμων στη Βάσοβα και μετέπειτα κατά του σταθμού LNG.

 

Ο Τόλης δεν αρνήθηκε ποτέ την βοήθεια του, την προσέφερε απλόχερα και πριν ακόμη του ζητηθεί, με ένα πλατύ και αληθινό χαμόγελο που προδίκαζε νίκες, κι εκεί ακόμη που φαινόταν ανέφικτες.  Είχε μάθει, εξάλλου, πάντα με το ανέφικτο να αναμετριέται, όταν απέναντι του παρατάσσονταν θηριώδη συμφέροντα, μηχανισμοί καταστολής και διάβρωσης της κοινωνικής συνοχής και του πολύχρονου αγώνα.

 

Ο Τόλης ήταν η ουτοπία, που μας πήγαινε ένα βήμα πιο μακριά. Η Καβάλα χρωστάει πολλά σε αυτόν τον μεγάλο αγωνιστή του περιβάλλοντος, όπως και κάθε ένας από εμάς που είχε την τιμή και την χαρά να τον γνωρίσει".