Επιστολή προς το ταξιδιωτικό γραφείο που ανέλαβε τη σχολική εκδρομή της Γ’ τάξης του 1ου Λυκείου Καβάλας απέστειλε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων. Με την επιστολή οι γονείς διαμαρτύρονται για την απόφαση της κυβέρνησης να περάσει ρύθμιση με την οποία τα πρακτορεία δεν υποχρεούνται να επιστρέψουν τα χρήματα των προκαταβολών που δόθηκαν για τις πολυήμερες εκδρομές μετά την ακύρωσή τους από το Υπουργείου λόγω της πανδημίας. 

 

Όπως φαίνεται οι γονείς του σχολείου απαντούν στην επιστολή που στάλθηκε από τα πρακτορεία με την οποία επισημαίνουν πως είναι κάθετα αντίθετοι. Όπως αναφέρουν τα χρήματα που δόθηκαν προέρχονται από το υστέρημά τους και τώρα πρόκειται να χαθούν μιας και η εκδρομή αναβλήθηκε για πάντα. 

 

Ειδικότερα η επιστολή αναφέρει τα εξής: 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Με αφορμή το άρθρο 70 (τεύχος A'84/13-04-2020) σύμφωνα με το οποίο τα πρακτορεία έχουν τη δυνατότητα να δώσουν ισόποσο πιστωτικό σημείωμα, σύμφωνα με το οποίο οι μαθητές μπορούν να ταξιδέψουν μόνοι τους σε διάστημα 18 μηνών από τη χρονική διάρκεια ισχύος του. Εκπροσωπώντας το σύνολο των γονέων και ενώνοντας τη φωνή μας με τη δική τους δηλώνουμε ότι αυτή η ρύθμιση μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Οι περισσότεροι γονείς αλλά και οι μαθητές έχουν διαθέσει από το υστέρημα τους προκειμένου τα παιδιά τους να συμμετέχουν στη πολυπόθητη πενταήμερη που θα τους έδινε τη δυνατότητα να βρεθούν για τελευταία φορά με τους συμμαθητές τους.

 

Αποτέλεσμα τα παιδιά πέρα από τη συναισθηματική ματαίωση καλούνται να υποστούν μια ακόμη σοβαρότερη αυτή της οικονομικής ματαίωσης. Η εκδρομή αναβλήθηκε για πάντα και τα χρήματα τους έχουν χαθεί.

 

Η δυνατότητα να ταξιδέψουν και μάλιστα μόνοι τους είναι αδύνατη καθώς ΚΑΝΕΝΑΣ γονιός δεν θα αφήσει το παιδί του για το προσεχές μεγάλο διάστημα να ταξιδέψει για οποιοδήποτε προορισμό εν μέσω πανδημίας. Και το διάστημα επιστροφής χρημάτων είναι αρκετά μεγάλο, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς θα είναι σε λίγο φοιτητές με τα έξοδα να υπερπηδούν ακόμη μία φορά τις περιορισμένες δυνατότητες των περισσότερων γονιών

 

Έχοντας τη βαθιά πεποίθηση ότι κατανοείτε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει καθημερινά η ελληνική οικογένεια ενόψει της πανδημίας και στα πλαίσια του πνεύματος αλληλεγγύης που θα πρέπει να μας διέπει όλους τέτοιες στιγμές, σας κάνουμε έκκληση όπως επιστρέφετε στους μαθητές το σύνολο του μεγάλου ποσού που έχουν καταβάλλει οι μαθητές ή έστω ένα σημαντικό τμήμα αυτού.

 

Η Καβάλα είναι μια μικρή επαρχιακή πόλη στα πλαίσια της οποίας όλοι θα ξανασυναντηθούμε και θα ξανασυνεργαστούμε. Είναι σημαντικό αυτές μας τις συνεργασίες να μην τις βαραίνει η σκιά μιας άδικής και δυσβάσταχτης για τις οικογένειες ρύθμιση 

 

 

Το διοικητικό συμβούλιο