Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του σήμερα Τετάρτη 28 Αυγούστου ενώπιον της ανακρίτριας Καβάλας και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα ο δράστης του διπλού φονικού στη Χρυσούπολη την περασμένη Πέμπτη. Ο δράστης μέσω του συνηγόρου του κ. Τικόπουλου ζήτησε δημόσια συγνώμη λίγο πριν οδηγηθεί στις φυλακές. Όπως είπε ο κ. Τικόπουλος για τον πελάτη του, «Βρίσκεται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, όσο περνά ο καιρός συνειδητοποιεί το μέγεθος της πράξης του και καταρρέει». 

 

Ο συνήγορος της οικογένειας κ. Βονικάκης πάντως επιμένει πως ο δράστης τέλεσε την πράξη με απόλυτη διαύγεια χωρίς να έχει ψυχικά προβλήματα.

 

Ο 42χρονος Περικλής Ν. όπως υποστήριξε στην ομολογία του θόλωσε όταν είδε τον 42χρονο γείτονά του Σίμο Σ. και την 67χρονη μητέρα του Μαρία Σ. να μπαίνουν στο σπίτι του και να χτυπούν την μητέρα του, γι΄αυτό και όπως είπε, έστρεψε την καραμπίνα εναντίον τους και τους πυροβόλησε, τραυματίζοντάς τους θανάσιμα. Για το μοιραίο βράδυ του φονικού είπε ότι είχε προειδοποιήσει τα θύματα να μην πλησιάσουν στο σπίτι του και έχασε τον αυτοέλεγχό του όταν τους είδε να εισβάλουν σε αυτό και να χτυπούν την μητέρα του.