Σωματεία Καβάλας

Σωματεία της Θάσου και της Καβάλας τονίζουν με ανακοίνωση τους, ότι πρέπει να γίνουν έργα στο δίκτυο ύδρευσης στη Σκάλα Ραχωνίου και στη Σκάλα Καλλιράχης, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως: “Οι κάτοικοι της Καλλιράχης τη Δευτέρα 1 Απριλίου έδωσαν αγωνιστικό παρών στο δημοτικό συμβούλιο, και θα δυναμώσουν τον αγώνα, ενάντια στον εμπαιγμό και τις προεκλογικές μπαρούφες της παράταξης Κυριακίδη, ότι το δίκτυο ύδρευσης θα ήταν έτοιμο μέχρι τον Μάρτιο του 2024.”

To απόγευμα της Δευτέρας (25/03), έγινε η εκδήλωση του Δήμου Καβάλας στη Μεγάλη Λέσχη, με τη συναυλία της στρατιωτικής ακαδημίας των ΗΠΑ.

Αντίθετα στην απόφαση του Δήμου Καβάλας για συναυλία που θα πραγματοποιήσει η χορωδία της Ακαδημίας του Αμερικανικού Στρατού με την συμμετοχή μαθητών του Μουσικού Σχολείου Καβάλας. 

Σωματεία της Θάσου και της Καβάλας έστειλαν επιστολή προς τον υπουργό Ναυτιλίας, Χρήστο Στυλιανίδη, αναφέροντας τα αιτήματα τους και τις θέσεις τους, έτσι ώστε να σταματήσει να υποβαθμίζεται η ακτοπλοϊκή γραμμή Πρίνου-Καβάλας.

Την Τετάρτη (13/12), έγινε κινητοποίηση από εργατικά σωματεία και φορείς της Καβάλας, στην πλατεία Ελευθερίας, ενάντια στον προϋπολογισμό που έφερε προς συζήτηση η κυβέρνηση στην Βουλή και θα ψηφιστεί την Κυριακή (17/12).

Σωματεία της Καβάλας εξέδωσαν ανακοίνωση ζητώντας να μην νομιμοποιηθει το 16ωρο στην εργασία, αναφέροντας χαρακτηριστικά “δεν θα γίνουμε δούλοι τον 21ο αιώνα”.

Στις 18:30 το απόγευμα της Πέμπτης (22/06), θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ακίνητο “Μπαλάνου”, από σωματεία και φορείς της Καβάλας, μετά το θάνατο εργάτη στο συγκεκριμένο σημείο κατά τις εργασίες κατεδάφισης του κτιρίου.

Την Πέμπτη (15/06) στις 19:30 το απόγευμα, θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην παραλία της Καβάλας, στο ύψος της “Μυροβόλου” για το τραγικό ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου.

Σωματεία της Καβάλας εξέδωσαν ανακοίνωση για τη εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 100 χρόνια του εργατικού κινήματος στην Καβάλα που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο αναφέροντας χαρακτηριστικά “Περίεργη εκδήλωση… Τάχα για τους εργάτες, αλλά χωρίς αυτούς. Ταιριαστή, τελικά όντως, στην σημερινή πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου. Όπως οι απεργίες τους και οι Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις τους…”

Με ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Καβάλας ενημερώνει πως αλλάζει ο τόπος της συγκέντρωσης του για τη Πρωτομαγιά και από το Δημοτικό Κήπο θα γίνει τελικά στο Εργατικό Κέντρο, επειδή στο Δημοτική Κήπο θα γίνει η συγκέντρωση των σωματείων της Καβάλας.

Σωματεία και φορείς της Καβάλας ανακοίνωσαν πως η πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στο Δημοτικό Κήπο.

Την Κυριακή (09/04) σωματεία εργαζομένων της Καβάλας διοργάνωσαν συναυλία διαμαρτυρίας για το δυστύχημα των Τεμπών στην πλατεία Ελευθερίας.

Εκδήλωση και συναυλία αφιερωμένη στην μνήμη των θυμάτων των Τεμπών αποφάσισαν να διοργανώσουν τα σωματεία εργαζομένων της Καβάλας

Την Κυριακή (02/04) στις 17:00 στην πλατεία Ελευθερίας, θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας από σωματεία της Καβάλας για την παρουσίαση υποψηφίων του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη την ίδια ημέρα στην πόλη.

Σύσκεψη με σκοπό τη συνέχεια των κινητοποιήσεων διοργανώνουν τα σωματεία της Καβάλας, την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023.