Αντίθετα στην απόφαση του Δήμου Καβάλας για συναυλία που θα πραγματοποιήσει η χορωδία της Ακαδημίας του Αμερικανικού Στρατού με την συμμετοχή μαθητών του Μουσικού Σχολείου Καβάλας

 

Όλες και όλοι την Δευτέρα 8μμ στην Μεγάλη Λέσχη, στην συναυλία των σωματείων!

 

αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση τους.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

Ματαιώνουμε την φιέστα που από κοινού στήνουν η πλειοψηφία του Δήμου Καβάλας με την διεύθυνση του Μουσικού Σχολείου Καβάλας.

 

Την 25η Μαρτίου, μέρα εθνικής επετείου, που φέτος συμπληρώνονται 25 χρόνια από τους βομβαρδισμούς του Αμερικανικού Στρατού στην Γιουγκοσλαβία με τις βόμβες ουρανίου και τα χιλιάδες νεκρά παιδιά, η πλειοψηφία του δήμου Καβάλας και η διεύθυνση του Μουσικού Σχολείου, συμπράττουν με την χορωδία της Ακαδημίας του Αμερικανικού Στρατού για μια συναυλία με την συμμετοχή μαθητών του Μουσικού Σχολείου!

 

Την ίδια στιγμή, μαθητές και καθηγητές του Μουσικού Σχολείου, δεν γνώριζαν την βασική λεπτομέρεια. Την συμμετοχή της συγκεκριμένης χορωδίας.

 

Τα σωματεία μας βγαίνουν μπροστά και ζητάνε να ακυρωθεί η συναυλία! Βάλαμε το ζήτημα και στο Δημοτικό συμβούλιο.

 

Η απάντηση του Δημάρχου ήταν άκρως προκλητική! Σκέτη ντροπή! Ένα ανιστόρητο παραλήρημα για τους φιλέλληνες Αμερικανούς του 1821! Για το ότι δεν «έχουν βάλει το χέρι τους» οι ΗΠΑ στα όσα γίνονται στην Παλαιστίνη (που το Ισραήλ χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ για στρατιωτικούς εξοπλισμούς), έφτασε στο σημείο να μας λέει ότι «τους θέλουμε τους Αμερικανούς για το καλό του Τουρισμού».

 

Αίσχος!

 

Τα παιδιά μας δεν έχουν κανένα λόγο να τραγουδάνε δίπλα δίπλα με τους φονιάδες των λαών! Η τέχνη και ο πολιτισμός διδάσκουν την φιλία των λαών, την Ειρήνη,  σμίγουν τους ανθρώπους. Αλήθεια, ποιο τραγούδι θα είναι αυτό που θα σηματοδοτήσει την συνεργασία των παιδιών του Μουσικού Σχολείου με την χορωδία της Ακαδημίας του Αμερικανικού Στρατού; Γιατί να μπει στον κόπο ο μάνατζερ της συγκεκριμένης χορωδίας να ψάξει το Μουσικό Σχολείο Καβάλας;

 

Έχουν μετατρέψει την περιοχή μας σε ένα τεράστιο ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο,  στείλανε φρεγάτα στην Ερυθρά που επεμβαίνουν Έλληνες στρατιώτες μαζί με τον αμερικανικό στρατό, μας εμπλέκουν στους άδικους πολέμους που γίνονται στην περιοχή μας, στοχεύουν να μετατραπεί το λιμάνι της Καβάλας σε ΝΑΤΟϊκό λιμάνι, η Αλεξανδρούπολη έχει γίνει η Σούδα του βορρά! Όλα αυτά αποτελούν κίνδυνο για τον λαό της Καβάλας και τώρα η δημοτική αρχή και η διεύθυνση του Μουσικού Σχολείου στρώνουν κόκκινο χαλί στην συγκεκριμένη χορωδία.

 

Δεν θα τους περάσει! Τους χαλάμε την σούπα! Αξίζει να σημειωθεί ότι ακριβώς το ίδιο επιχειρήθηκε να γίνει και στον Δήμο Μεταμόρφωσης Αττικής. Όμως τελικά η φιέστα ακυρώθηκε.

 

Όλες και όλοι την Δευτέρα 8μμ στην Μεγάλη Λέσχη, στην συναυλία των σωματείων!

 

ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

 

Συνδικάτο γάλακτος τροφίμων και ποτών Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Σωματείο εμποροϋπαλλήλων & ιδιωτικών υπαλλήλων Ν. Καβάλας

Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών επαγγελμάτων Καβάλας

Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Καβάλας

Σωματείο δημοσίων υπαλλήλων Καβάλας

Φοιτητικός σύλλογος φυσικού ΔΙΠΑΕ Καβάλας

Φοιτητικός Σύλλογος Χημικού ΔΙΠΑΕ Καβάλας

Φοιτητικός Σύλλογος Λογιστικής ΔΙΠΑΕ Καβάλας

Φοιτητικός Σύλλογος Πληροφορικής ΔΙΠΑΕ Καβάλας

Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας

ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Παράρτημα Καβάλας

Σύλλογος Γυναικών Καβάλας (μέλος ΟΓΕ)

(δελτίο Τύπου)