Νέα χορηγία ύψους 4.000€ εξασφάλισε ο Δήμος Καβάλας για την φετινή διοργάνωση της εκδήλωσης «Άδοντες και Ψάλλοντες» η οποία θα σταθεί αφορμή για να φιλοξενηθούν στην Καβάλα 1.000 άτομα για ένα τριήμερο. Και η δεύτερη χορηγία προέρχεται από εταιρία που σχετίζεται με την τοπική λιπασματοβιομηχανία και συγκεκριμένα από την εταιρία PFIC. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα, ισόποση χορηγία ανακοινώθηκε ότι δίνεται και από την εταιρία «Λιπάσματα Νέας Καρβάλης». 

 

Η δεύτερη χορηγία ανακοινώθηκε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε το πρωί της Παρασκευής 19/4/2019 από τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, την αντιδήμαρχο Πολιτισμού & Κοινωνικής Προστασίας Μαρία Φραντζεσκάκη και τον διευθυντή του εργοστασίου της PFIC στη Νέα Καρβάλη Αλέξανδρο Γιαννίκο.

 

Η δήμαρχος αναφέρθηκε στο κοινωνικό πρόσωπο της εταιρείας, ενώ δεν δίστασε να ζητήσει και την δική τους οικονομική συνεισφορά στην αγορά αναπηρικών αμαξιδίων για την ομάδα καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο του Α.Ο.Κ

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 

Η φετινή διοργάνωση θα αρχίσει την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 με βιωματικά εργαστήρια και παρουσιάσεις των μουσικών συνόλων των Μουσικών Σχολείων σε διάφορα σημεία της πόλης της Καβάλας. 

 

Την επομένη, Σάββατο 11 Μαΐου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει βιωματικά εργαστήρια, σεμινάρια-διαλέξεις και την τελετή έναρξης των εκδηλώσεων οι οποίες θα κορυφωθούν την Κυριακή 12 Μαΐου με τους μαθητές των Μουσικών Σχολείων να ψάλλουν στη Θεία Λειτουργία στους ιερούς ναούς της πόλης κατά τις πρωινές ώρες ενώ το βράδυ συμπράττουν και ερμηνεύουν έργα βυζαντινής, ελληνικής παραδοσιακής και συμφωνικής μουσικής, στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.

 

Το τετραήμερο εκδηλώσεων θα ολοκληρωθεί το πρωί της Δευτέρας 13 Μαΐου με την απονομή των αναμνηστικών και την τελετή λήξης.