Πρωτοσέλιδα

δήμος Καβάλας

Με την συμμετοχή 450 αθλητών και 40 σωματείων από όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ, καθώς και τις Σέρρες, όπως επίσης και με την παρουσία εκατοντάδων επισκεπτών και θεατών, ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής 22 Απριλίου 2018,  το διασυλλογικό πρωτάθλημα στίβου ΠΠΑ-ΠΚΑ στην πόλη μας και στο στάδιο «Ανθή Καράγιαννη» υπό το φως των προβολέων.

ο μεσημέρι της Κυριακής 22 Απριλίου 2018, ολοκληρώθηκε η διήμερη διεθνής κολυμβητική διοργάνωση στο κλειστό κολυμβητήριο της Καβάλας. Στη διοργάνωση έλαβαν μέρος περισσότεροι από 550 αθλητές, ενώ το σύνολο των αθλητών, επισκεπτών και θεατών ξεπέρασε το Σάββατο, κατά την τελετή έναρξης, τα 1.200 άτομα.

Τους 64 νεοπροσληφθέντες υπαλλήλους με βάση τους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ, υποδέχθηκε η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα με τον Αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής Ανέστη Τσουρουκίδη, στο Δημαρχείο, το μεσημέρι της Πέμπτης 19 Απριλίου 2018.

Περισσότεροι από 900 αθλητές και συνοδοί, θα επισκεφθούν την Καβάλα, με την ευκαιρία της διοργάνωσης των κολυμβητικών αγώνων «KavalaJUNIOR2018», που θα γίνουν το Σαββατοκύριακο, στο Κλειστό Δημοτικό Κολυμβητήριο της Καβάλας. Πρόκειται για μια εξαιρετική διεθνή κολυμβητική διοργάνωση που πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Καβάλας, της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας (ΝΟΚ). 

Ο Δήμος Καβάλας ενημερώνει ότι στο πλαίσιο του περιορισμού του φαινομένου ύπαρξης αδέσποτων ζώων συντροφιάς από τους δρόμους του Δήμου, προτίθεται να εντατικοποιήσει στο άμεσο μέλλον τους ελέγχους στα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς με τη συνδρομή στελεχών της Δημοτικής Αστυνομίας.

Ο Δήμος Καβάλας με ανακοίνωσή του επισημαίνει τα εξής: «Απαντώντας σε παντελώς ψευδή, συκοφαντικά και κακόβουλα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, που σκοπό έχουν να πλήξουν το κύρος του και την υπεύθυνη, αξιόπιστη, αλλά και σθεναρή στάση του απέναντι σε οποιονδήποτε ρυπαίνει το φυσικό περιβάλλον

Την άποψή της για τα όσα βλέπουν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την αγορά σταθμού μέτρησης με πρωτοβουλία της ΔΗΛΩΦΕΛΕΙΑ καταθέτει με ανακοίνωσή της η πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρίας του Δήμου Καβάλας Αναστασία Ιωσηφίδου. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Στις αρχές Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ένα διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα οδικής συμπεριφοράς στην πόλη της Καβάλας, από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», που θα απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων.

Με τον Δήμαρχο του Δήμου Νέφσκι Αγίας Πετρούπολης Αλεξέι Γκουλτσούκ συνομίλησε μέσω skype το μεσημέρι της Τετάρτης, η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, προκειμένου να συνεννοηθούν για την προετοιμασία της επίσημης επίσκεψης του Ρώσου Δημάρχου στην Καβάλα. Ο Δήμαρχος Αλεξέι Γκουλτσούκ, θα πραγματοποιήσει εθιμοτυπική επίσκεψη, με την ευκαιρία της Πρωτομαγιάς

Στο πλαίσιο της τουριστικής αναβάθμισης της συνοικίας της Παναγίας της Καβάλας, το τμήμα Πρασίνου της Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας, μαζί με την Τεχνική Υπηρεσία, σχεδίασαν και υλοποιούν την τοποθέτηση λουλουδιών στις κολώνες φωτισμού. Με τη συνεργασία που υπήρξε με τον Σύλλογο της συνοικίας «το Κάστρο», αποφασίστηκε να τοποθετηθούν οι συγκεκριμένες κρεμαστές γλάστρες, αρχικά, σε εξήντα κολώνες.

Ενώ είναι σε εξέλιξη ο κύκλος επαφών της διοίκησης της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» με αεροπορικές εταιρίες, για τα αεροπορικά δρομολόγια εσωτερικού από Καβάλα προς Αθήνα, ένα καλό νέο προέκυψε από τις προηγηθείσες επαφές που είχε η πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Αναστασία Ιωσηφίδου με στελέχη της αεροπορικής εταιρίας AEGEAN Airlines.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το τελευταίο διάστημα το έργο ασφαλτοστρώσεων του Δήμου Καβάλας. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η διοίκηση του Δήμου «πρόκειται για μια προσπάθεια βελτίωσης του οδικού δικτύου, το οποίο επί πολλά χρόνια δεν αποτελούσε προτεραιότητα των εκάστοτε διοικήσεων».

Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση, να υπογράψουμε τη σύμβαση ενός πολύ μεγάλου έργου, την ριζική ανακατασκευή του Βερούλειου. Αυτά δήλωσε η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, κατά την υπογραφή της σύμβασης με τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας, παρουσία των δημοσιογράφων της Καβάλας, το μεσημέρι της Παρασκευής 30 Μαρτίου 2018.

Με δημόσια επιστολή του ο δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Μουριάδης της παράταξης του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας «Ανοιχτή Πόλη», αναφέρεται στα όσα λέχθηκαν από την πλευρά της διοίκησης του Δήμου σχετικά με τα σχεδιαζόμενα έργα. Όπως αναφέρει «Η δικαιολογία ότι δεν κάνουμε τώρα μελέτες, σεβόμενοι τάχα το χρήμα του δημοτικού ταμείου, είναι επιζήμια και αποκαλύπτει το χωρίς όραμα μέλλον του Δήμου».

Τη Μεγάλη Τρίτη αναμένεται να αναδειχθεί ο ανάδοχος του έργου για την ασφαλτόστρωση τμημάτων 10 οδών μέσα στην πόλη της Καβάλας μετά από τις προσφορές που κατατέθηκαν την Τρίτη 27 Μαρτίου στο πλαίσιο του διαγωνισμού που διενεργήθηκε από τον Δήμο Καβάλας.

Σημαντικές παρεμβάσεις που θα ολοκληρωθούν από τα συνεργεία του Δήμου Καβάλας, πραγματοποιούνται τις μέρες αυτές, προκειμένου να αλλάξει η εικόνα της κεντρικής πλατείας Ελευθερίας της πόλης της Καβάλας.

Ολοκληρώνονται σύντομα οι απαραίτητες διαγωνιστικές διαδικασίες για την ενοικίαση και πάλι του κινηματοθεάτρου OSCAR, από τον Δήμο Καβάλας, προκειμένου εκεί να γίνονται και πάλι οι εκδηλώσεις του Δήμου, καθώς και όλων των φορέων (Συλλόγων, Οργανώσεων, φορέων πολιτισμού, σχολείων κλπ.)

Δημοπρατείται αμέσως μετά το Πάσχα, στα μέσα Απριλίου, από τον Δήμο Καβάλας,  το έργο παρεμβάσεων στις παιδικές χαρές του Αμυγδαλεώνα, των Κρηνίδων του Ζυγού και της Νέας Καρβάλης. Το έργο που χρηματοδοτείται από τη ΣΑΤΑ, (τα έσοδα του Δήμου) με βάση υπάρχουσα μελέτη...

Η αξιοποίηση των σύγχρονων ψηφιακών τεχνολογιών είναι ίσως το πιο σημαντικό εργαλείο στα χέρια του Δήμου, ώστε να μπορέσει να βελτιώσει την εξυπηρέτηση των δημοτών και των επισκεπτών, να στηρίξει μ

Την  πρόσληψη,  µε  σύμβαση  εργασίας  ιδιωτικού  δικαίου ορισμένου  χρόνου, συνολικά  ενός (1) ατόμου  για την κάλυψη της δαπάνης από τους Κεντρικούς αυτοτελείς πόρους του Δήμου Καβάλας, που εδρεύει στην Καβάλα, και συγκεκριμένα της ειδικότητας ΔΕ Τεχνιτών Μαραγκών.

Τη φιλαρμονική ορχήστρα της Βιέννης φιλοδοξεί να φιλοξενήσει ο Δήμος Καβάλας στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων για μια παραστάσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φιλίππων, σύμφωνα με τα όσα το πρωί της Τρίτης στο ραδιόφωνο της Πρωινής 9,37 ο αντιδήμαρχος Καβάλας Γιώργος Φιλόσογλου.

Tη Δήμαρχο Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα, επισκέφθηκε ο Ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής της Σχολής Πιλότων Egnatia Aviation κ. Δημήτριος Λυμπεράκης. H Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον κ. Λυμπεράκη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρία, αλλά και για τα επενδυτικά της προγράμματα

Ο Δήμος Καβάλας στα πλαίσια της διαρκούς προσπάθειας συντήρησης, εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των αρδευτικών δικτύων και εγκαταστάσεων με στόχο την καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους αγρότες, υλ

Με προτάσεις μας πιέζουμε εδώ και 4 χρόνια τη διοίκηση του Δήμου να αλλάξει την πολιτική της στον τομέα του τουρισμού:

Η δημοτική παράταξη του πρώην δημάρχου Καβάλας Κωστή Σιμιτσή «Ανοιχτή Πόλη» σχολιάζει τον «ανασχηματισμό» στο Δήμο Καβάλας:

Απροετοίμαστος ήταν σύμφωνα με τον επικεφαλής της παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής μας» Μάκη Παπαδόπουλο ο Δήμος Καβάλας για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων που έπληξαν τη Δευτέρα την Καβάλα. Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει τα εξής:

Στον «αέρα» είναι η νέα ιστοσελίδα τουριστικής προβολής του Δήμου Καβάλας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.visitkavala.gr η οπ

Ο Δήμος Καβάλας σας προσκαλεί να γιορτάσουμε μαζί την Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου» και στο Πάρκο του Αρχαίου Θεάτρου Φιλίππων.

Σελίδες