δήμος Καβάλας

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Καβάλας, Χρήστος Ποτόλιας ζητά η συναυλία της Στρατιωτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ να ενταχθεί ως έκτακτο θέμα στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας (18/03), υπήρξε εκδήλωση στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, με παραδοσιακούς χορούς και σαρακοστιανά εδέσματα.

Εκατοντάδες Καβαλιώτες και επισκέπτες της πόλης ήταν καλεσμένοι στο Carnival Shopping party που διοργάνωσαν ο Δήμος Καβάλας, η περιφερειακή ενότητα, το Επιμελητήριο και ο Εμπορικός Σύλλογος.

Από τις 16 έως τις 31 Μαρτίου θα γίνουν νέες εργασίες για την εγκατάσταση του δικτύου φυσικού αερίου στην Καβάλα.

Ο Δήμος Καβάλας προγραμματίζει συναυλία με τη χορωδία της ανώτατης στρατιωτικής ακαδημίας των ΗΠΑ, στις 25 Μαρτίου στη Μεγάλη Λέσχη, και η Λαϊκή Συσπείρωση εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας πως πρέπει να ακυρωθεί η συναυλία, αναφέροντας πως ο Δήμος δίνει βήμα στον πιο δολοφονικό στρατό του πλανήτη να “ξεπλυθεί” μέσω του πολιτισμού. 

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ο Τόπος της Ζωής μας”, Μάκης Παπαδόπουλος, αναφέρει σε ανακοίνωση του πως η παράταξη του ενημερώνει τους δημότες ότι έχει ξεκινήσει από τον Δήμο Καβάλας η εφαρμογή του μέτρου της μείωσης δημοτικών τελών για τις ευπαθείς ομάδες.

Η Καβάλα συμμετέχει στο έργο «Σχεδιασμός πολιτιστικού masterplan, πολιτιστικής αναπτυξιακής πολιτικής και πολιτιστικής ταυτότητας (brand) για επιλεγμένες περιοχές της χώρας» που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και υλοποιείται από κοινοπραξία τριών ΑΕΙ (ΑΠΘ, Πάντειο, Πανεπιστήμιο Αιγαίου). 

Η διοίκηση του Δήμου εισάγει στα θέματα για το δημοτικό συμβούλιο, ψήφισμα του ΕΥΚ, με το οποίο καλεί το συμβούλιο να υιοθετήσει τα αιτήματα του, τα οποία αφορούν το “κύμα” ακρίβειας. Η Λαϊκή Συσπείρωση σε ανακοίνωση της αναφέρει για αυτή την εξέλιξη πως “δεν μπορούμε όμως να μην εκφράσουμε την έκπληξή μας για την τακτική της διοίκησης, η οποία φέρνει για συζήτηση το ζήτημα της ακρίβειας, όταν πριν ένα μήνα, ψήφισε αυξήσεις φωτιά στα δημοτικά τέλη, ξαφρίζοντας την τσέπη των συνδημοτών μας.”

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των γυναικών στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Παρασκευής 8 Μαρτίου στα ΚΑΠΗ του Δήμου Καβάλας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Από τις 13 έως τις 15 Μαρτίου, οι Δήμοι Καβάλας, Παγγαίου και Νέστου, θα συμμετάσχουν στη διεθνή έκθεση τουρισμού “Holiday & Spa” στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Το πρωί της Πέμπτης 7 Μαρτίου, στο δημαρχείο Καβάλας, ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουρ

Αντιπροσωπεία του Δήμου Καβάλας συναντήθηκε στο Βερολίνο με τα μέλη του Τουριστικού και πολιτιστικού Οργανισμού της γερμανικής πόλης

Η Δημοτική Κοινότητα Καβάλας, διοργανώνει εκδήλωση το Σάββατο 9 Μαρτίου στις 19:00 το απόγευμα στη Μεγάλη Λέσχη και θα βραβεύσει 7 γυναίκες πολιτικούς.

Στις 28 Φεβρουαρίου ο Δήμος Καβάλας ταξίδεψε στην Κοπεγχάγη για να συμμετάσχει σε τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στο πλαίσιο του έργου CURE+ (Κέντρα για την Επανάχρηση και Ανακατασκευή Αστικών Αποβλήτων) του προγράμματος European Climate Initiative (EUKI). 

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ο Τόπος της Ζωής μας”, Mάκης Παπαδόπουλος, με επιστολή του προς το δημοτικό συμβούλιο, ενημέρωσε πως θα απέχει από τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του Δήμου Καβάλας για το 2024, ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Υπάρχει δυσαρέσκεια στην παράταξη επειδή οι συνεδριάσεις του συμβουλίου δεν γίνονται Δευτέρα και Τετάρτη όπως αρχικά είχε αποφασιστεί.

Η συγγραφέας και ιστορικός, Ρίκα Μπενβενίστε, παρουσίασε το απόγευμα του Σαββάτου 2 Μαρτίου, στη Μεγάλη Λέσχη της Καβάλας, το τελευταίο της συγγραφικό πόνημα "Οι Ναυαγοί - Ιστορίες οικογενειακές και άλλες μέσα στην Ιστορία του μεταπολεμικού κόσμου". 

Χωρίς εισιτήριο θα επισκέπτονται τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Ιταλίας οι Καβαλιώτες μαθητές.

H εντεταλμένη σύμβουλος του δημάρχου Καβάλας σε θέματα Πολιτισμού, Επιστημών και Έμφυλης Βίας, Στέλλα Αργυρίου, ενημέρωσε πως οι Καβαλιώτες μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα έχουν δωρεάν είσοδο σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της Ιταλίας.

Εργασίες βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στη συμβολή των οδών Ομονοίας-Κουντουριώτου και Κουντουριώτου-Ερυθρού Σταυρού, άρχισαν την Παρασκευή 1 Μαρτίου από τον Δήμο Καβάλας.

Η Θεοδώρα Γεωργακούδη που διατηρεί κατάστημα στην περιοχή του Αγίου Νικολάου στην Καβάλα, έκανε γνωστό πως στις 21 Φεβρουαρίου, κόπηκε στην περιοχή, μία κερασιά.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα γίνουν στην οδό Ε. Μπενάκη στην Καβάλα, από την Παρασκευή 1 Μαρτίου έως το Σάββατο 9 Μαρτίου, λόγω εργασιών για το φυσικό αέριο.

Ο Δήμος Καβάλας αποφάσισε να απαγορεύσει τις αναρτήσεις ανακοινώσεων κηδειών και μνημοσύνων σε κολώνες φωτισμού.

Ανατροπή σημειώθηκε στα «προγνωστικά» για τις εκλογές στην Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, γνωστή ως «ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Ε.».

Προέγκριση τευχών δημοπράτησης για την κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Κοινοτήτων της Δ.Ε. Φιλίππων από τις πηγές Βοϊράνης

Ο Δήμος Καβάλας με ανακοίνωση του ενημέρωσε για τις εργασίες που θα γίνουν από 1 έως 15 Μαρτίου, για την εγκατάσταση του δικτύου φυσικού αερίου.

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 η εκδήλωση του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Παρασκευής, με θέμα "Οδοιπορικό στην Καβάλα της παλιάς εποχής".

Ο Δήμος Καβάλας μοιράστηκε στα social media ένα βίντεο με drone από τη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων.

Την μονιμοποίηση εργαζόμενων των νομικών προσώπων που καταργήθηκαν ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση Καβάλας με επικεφαλής το Χρήστος Ποτόλιας.

Ο περιφερειάρχης, Χριστόδουλος Τοψίδης, υπέγραψε απόφαση για εργασίες έως του ποσού των 70.000 ευρώ στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» της Καβάλας.

Μία δράση θα κάνουν το “Followgreen” και ο Δήμος Καβάλας, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα περιβαλλοντικά θέματα.

Σελίδες