Ενόψει της διαδικασίας αξιολόγησης της υποψηφιότητας των Φιλίππων για τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς που λαμβάνει χώρα στην ετήσια σύνοδο του Κέντρου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO στην Κωνσταντινούπολη, ο Μάκης Παπαδόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση:

Μετά από 10 χρόνια προετοιμασίας και αναμονής, η ανακήρυξη του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων ως Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO έχει φτάσει ένα βήμα πριν την ολοκλήρωσή της.

Εμείς ως παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας ευχόμαστε στη Δήμαρχο Καβάλας ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και τη συγχαίρουμε για την επιλογή της να θέσει ως προτεραιότητα και στόχο την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, με την ουσιαστική στήριξη και του πρώην Αντιδημάρχου Πολιτισμού Μιχάλη Λυχούνα. Όπως επίσης θέλουμε να συγχαρούμε και όλους τους προηγούμενους Δημάρχους των Δήμων Φιλίππων και Καβάλας που συνέβαλαν καθοριστικά στην προώθηση της υποψηφιότητας, τον Κωστή Σιμιτσή, τον Λάζαρο Τσαταλμπασίδη και φυσικά τον Λευτέρη Κωταΐδη, ο οποίος υπήρξε και ο εμπνευστής της πρωτοβουλίας. Τέλος, θέλουμε να συγχαρούμε και τους προϊσταμένους και το προσωπικό των τοπικών αρχαιολογικών υπηρεσιών που έπαιξαν τον δικό τους σημαντικό ρόλο στην προώθηση της υποψηφιότητας των Φιλίππων σε σχέση με το Υπουργείο Πολιτισμού και την UNESCO.

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι η ανάδειξη των Φιλίππων σε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς θα ενισχύσει τη διεθνή αναγνωρισιμότητα και την ελκυστικότητα του τόπου μας, προσελκύοντας ακόμη περισσότερους επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο, και θα αυξήσει τις αναπτυξιακές δυνατότητες και προοπτικές της περιοχής μας. Ωστόσο, η θετική αυτή εξέλιξη συνεπάγεται και την ανάληψη μίας μεγαλύτερης ευθύνης από τον Δήμο Καβάλας και τους φορείς της τοπικής κοινωνίας να αξιοποιήσουν τις νέες ευκαιρίες μέσα από ένα συγκεκριμένο σχεδιασμό και όραμα. Εμείς θα είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΦΙΛΙΠΠΟΙ!!     

 

Για τη Δημοτική Κίνηση «Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ»

Ο Επικεφαλής

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος