UNESCO

Το πρωτότυπο εκπαιδευτικό και ενημερωτικό υλικό με τίτλο «Μνημειώδεις περιπέτειες στα ελληνικά μνημεία της UNESCO», παρουσιάστηκε την Πέμπτη (18/01) στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης.

Το δάσος του Φρακτού είναι έκτασης περίπου 120.000 στρεμμάτων και βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο της οροσειράς της Ροδόπης. Γίνεται προσπάθεια ένταξης του παρθένου δάσους Φρακτού στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Κοινό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας 2014-2020» (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Γειτονίας) και εθνικούς πόρους από τις χώρες των εταίρων του έργου με συνολικό προϋπολογισμό 1.289.538,17 Ευρώ.

Το ARTutor έχει επικεντρωθεί στην προσθήκη ψηφιακού περιεχομένου στα παραδοσιακά εκπαιδευτικά βιβλία και σε άλλα κείμενα, με σκοπό να βοηθήσει στην ανεξάρτητη μελέτη των μαθητών και τελικά να βελτιώσει την κατανόηση του εκπαιδευτικού υλικού.

Η περιοχή του Νέστου περνάει σε τροχιά ανάπτυξης μέσω της Unesco

 

Η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή  (ΝΟΔΕ ) Καβάλας της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ανακοινώνει πως: «συγχαίρει τους  συντελεστές της μεγάλης επιτυχίας που κατήγαγε ο τόπος μας με την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων ως μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Ενόψει της διαδικασίας αξιολόγησης της υποψηφιότητας των Φιλίππων για τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς που λαμβάνει χώρα στην ετήσια σύνοδο του Κέντρου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNES

Το Ερευνητικό Κέντρο Mo.H.A. σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, παρουσιάζει φωτογραφική έκθεση στο μουσείο του Μοχάμετ Άλι, στην Καβάλα, με τίτλο: «Ελληνικά Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO», το Σάββατο 16 Απριλίου 2016, στις 20.00μ.μ. και η οποία θα παραμείνει στους χώρους του μουσείου μέχρι τις 15 Μαΐου 2016.

 

"Η νέα Διοίκηση του ΤΕΕ-ΑΜ για μια ακόμη φορά προτίμησε, όπως συνηθίζει άλλωστε, να αποσιωπήσει το γεγονός της ουσιαστικής συμμετοχής του φορέα στην προετοιμασία του φακέλου της υποψηφιότητας παρά να το προβάλει, επειδή και η συγκεκριμένη δράση πιστώνεται εξ’ ολοκλήρου στην προηγούμενη Διοίκηση"...

Άνθρωποι των Γραμμάτων και Τεχνών, Ακαδημαϊκοί, πολιτικοί, βουλευτές, δημοτικοί και Περιφερειακοί παράγοντες της περιοχής με επικεφαλής τη δήμαρχο Καβάλας (καθώς η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου και της Ευρωπαϊκής Κίνησης Καβάλας), ήταν μόνο μερικοί από τους εκλεκτούς καλεσμένους που ενίσχυσαν με την παρουσία τους τη σημαντικότητα της εκδήλωσης.