“Τουλάχιστον 30 αιτήσεις που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις έχουν απορριφθεί, με αποτέλεσμα την σοβαρή επιβάρυνση λαϊκών νοικοκυριών της Θάσου. Παρά τις υποσχέσεις της διοίκησης του Δήμου προεκλογικά, η κάλυψη των αναγκών δεν είναι ολοκληρωτική όπως θα έπρεπε”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της”, η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου, για τα παιδιά που έμειναν εκτός του βρεφονηπιακού σταθμού του Λιμένα.

 

Η ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

“Στη νέα σχολική περίοδο όσον αφορά τη φροντίδα βρεφών και νηπίων του νησιού εμφανίζεται σοβαρό πρόβλημα στο βρεφονηπιακό σταθμό του Λιμένα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον 30 αιτήσεις που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις έχουν απορριφθεί, με αποτέλεσμα την σοβαρή επιβάρυνση λαϊκών νοικοκυριών της Θάσου.

 

Παρά τις υποσχέσεις της διοίκησης του Δήμου προεκλογικά, η κάλυψη των αναγκών δεν είναι ολοκληρωτική όπως θα έπρεπε.

 

Δεν μας ξαφνιάζει το γεγονός αφού στην πλειοψηφία των δήμων η πολιτική που ακολουθείτε εδώ και χρόνια διαμορφώνει μία κατάσταση όπου οι υποδομές και το προσωπικό τέτοιον μονάδων δεν επαρκούν για την πλήρη κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

 

Μας εξοργίζει όμως ότι διοικήσεις και παρατάξεις στα δημοτικά συμβούλια όχι μόνο συμβιβάστηκαν αλλά δικαιολογούν και υπηρετούν μία τέτοια πολιτική σε βάρος του λαού.

 

Καλούμε τη διοίκηση του δήμου  να απαιτήσει τις ανάλογες πιστώσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό:

  • ώστε να δημιουργηθούν οι υποδομές και να εξασφαλιστεί το απαραίτητο προσωπικό πλήρους απασχόλησης 
  • ώστε να καλυφθούν πλήρως η ανάγκες βρεφών και νηπίων , λαϊκών οικογενειών του νησιού μας.”