Η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου θέτει ερωτήματα προς τη διοίκηση του Δήμου, για τους χώρους άθλησης στο νησί, ενώ αναφέρει πως δόθηκε οδηγία από τον δήμαρχο να μην χρησιμοποιείται από το Γυμνάσιο-Λύκειο Λιμένα το κλειστό γυμναστήριο (είναι μέσα στο σχολείο αλλά δεν ανήκει στο σχολείο), και μόνο μετά από πιέσεις, έγινε δεκτό να χρησιμοποιείται το κλειστό, μόνο στην περίπτωση που βρέχει την στιγμή του μαθήματος της γυμναστικής.

 

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

“Ο αθλητισμός, είτε σε συλλογικό, είτε σε ερασιτεχνικό επίπεδο, αποτελεί μια διέξοδο για την νεολαία. Πέρα από τα οφέλη στην υγεία, βρίσκεται στην αντίπερα όχθη της ναρκωκουλτούρας, η οποία καλλιεργείται από το ίδιο το σύστημα. 

 

Για τους παραπάνω λόγους θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο να δημιουργηθούν χώροι αθλητισμού σε όλα τα χωριά του νησιού, με ολοκληρωμένες προδιαγραφές και δωρεάν πρόσβαση για όλους. 

 

Στην ίδια κατεύθυνση, είναι αναγκαίο οι ήδη υπάρχοντες χώροι να είναι ανοιχτοί για τους κατοίκους. Φυσικά για να γίνει αυτό, ο δήμος πρέπει να μεριμνήσει ώστε να υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό.

 

Στον χώρο της αυλής του Γυμνασίου-Λυκείου Λιμένα, βρίσκεται το κλειστό γυμναστήριο. Παρά το ότι βρίσκεται στον χώρο του σχολείου, το κτίριο δεν ανήκει στις εγκαταστάσεις του. Παρ’ όλα αυτά, ειδικά σε βροχερές ημέρες, το μάθημα της γυμναστικής γινόταν στο γυμναστήριο. 

 

Μάλιστα για να μην υπάρξει πρόβλημα στο παρκέ του γηπέδου, οι γονείς των μαθητών, σε τόσο δύσκολες οικονομικά εποχές, αγόρασαν ένα ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών, μόνο για τις ημέρες που τα παιδιά χρησιμοποιούσαν τον χώρο. 

 

Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε, ότι με παράβαση του ίδιου του κυρίου Δημάρχου, δόθηκε οδηγία να μην χρησιμοποιείται από το σχολείο το γυμναστήριο και μόνο μετά από πιέσεις, έγινε δεκτό να χρησιμοποιείται το κλειστό, μόνο στην περίπτωση που βρέχει την στιγμή του μαθήματος της γυμναστικής.

 

Θα θέλαμε να ρωτήσουμε:

  • Το Λύκειο και το Γυμνάσιο του Λιμένα, μπορούν να χρησιμοποιούν τον χώρο του γυμναστηρίου στο μάθημα της γυμναστικής, όποτε το θεωρεί ο καθηγητής της γυμναστικής αναγκαίο;
  • Αν έχει αλλάξει η κατάσταση, ποιοι είναι οι λόγοι;
  • Ο Δήμος έχει κάποιον στόχο ώστε να δημιουργηθούν νέοι αθλητικοί χώροι για την ελεύθερη άθληση την νεολαίας;”