Λιμένας Θάσου

Ένα νέο βίντεο του βιντεογράφου Simon Kranz που δημοσιεύτηκε στο κανάλι του στο YouTube αναδεικνύει τις ομορφιές του καταπράσινου Λιμένα της Θάσου.

“Τουλάχιστον 30 αιτήσεις που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις έχουν απορριφθεί, με αποτέλεσμα την σοβαρή επιβάρυνση λαϊκών νοικοκυριών της Θάσου. Παρά τις υποσχέσεις της διοίκησης του Δήμου προεκλογικά, η κάλυψη των αναγκών δεν είναι ολοκληρωτική όπως θα έπρεπε”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της”, η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου, για τα παιδιά που έμειναν εκτός του βρεφονηπιακού σταθμού του Λιμένα.

“Εκρηκτικές διαστάσεις παίρνει το πρόβλημα της στέγης των λαϊκών οικογενειών που δεν έχουν ιδιόκτητη κατοικία στη Θάσο και ιδιαίτερα στον Λιμένα, όπου συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων. Το σπρώξιμο χιλιάδων νοικοκυριών στα χέρια των funds και των τραπεζών, ανεβάζει ακόμα πιο ψηλά τις τιμές στα ενοίκια, χωρίς τις ανάλογες αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, λαϊκό εισόδημα”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ Θάσου.

Τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023 είναι η πρώτη μέρα που θα λειτουργήσει το Θερινό Σινεμά στον προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λιμένα Θάσου.

Το μεσημέρι της Τετάρτης (21/06), ένας ναυαγοσώστης έσωσε ένα 13χρονο κορίτσι που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θάλασσα, στην παραλία "Λιμανάκι" στο Λιμένα Θάσου.

Από την Τετάρτη (31/05) λόγω εργασιών, η οδός Θεαγένους στο Λιμένα Θάσου θα παραμείνει κλειστή από τις 07:30 το πρωί έως το πέρας των εργασιών.

Ανακοίνωση εξέδωσαν εργατικά σωματεία και σύλλογοι της Θάσου αναφέροντας πως χαιρετίζουν την μαζική συμμετοχή του λαού της Θάσου στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την τραγωδία των Τεμπών στις (08/03), τονίζοντας πως ο αγώνας θα συνεχιστεί.

Την Τετάρτη (08/03) στις 18:00 το απόγευμα, έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη πλατεία Ηρώων του Λιμένα Θάσου από σωματεία και φορείς του νησιού για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Την Τετάρτη (08/03) στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη πλατεία Ηρώων του Λιμένα από σωματεία και φορείς της Θάσου για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου με ανακοίνωση του ενημέρωσε πως υπεγράφησαν συμβάσεις για έργα εκβάθυνσης και στις δύο λιμενολεκάνες (ανατολική και δυτική) στον Πρίνο και εκβάθυνσης της λιμενολεκάνης του Νέου Λιμένα.

Μία νέα σύμβαση που περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων για το δίκτυο φωτισμού του παραλιακού μετώπου του Λιμένα Θάσου υπογράφηκε το πρωί της Τρίτης.

Μοναδικές αεροφωτογραφίες από τον ναό της Αθηνάς στην Ακρόπολη της Θάσου πάνω από το Αρχαίο Θέατρο στον Λιμένα όπως δεν έχει απαθανατιστεί ποτέ μέχρι σήμερα.

Ολοκλήρωσε τα δρομολόγια του στην γραμμή Κεραμωτή - Λιμένας Θάσου και αντιστρόφως το F/B ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ της Thassoslink ενώ έδωσε την σκυτάλη στο ΝΙΚΗΤΗΣ .

Την Τρίτη 3 Μαρτίου 2020 πραγματοποιήθηκε στο ΓΕ.Λ Λιμένα - σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Σχολείου - παρουσίαση σεναρίου φωτιάς και οι τρόποι αντιμετώπισής της, ενημέρωση για την πυρασφάλεια και βιωματική προσέγγιση των πρώτων βοηθειών για την περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

Κατασβέστηκε πριν από λίγο η φωτιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί Τετάρτη 31 Ιουλίου σε οικία στον Λιμένα της Θάσου. Η πυροσβεστική υπηρεσία Θάσου αντιμετώπισε αμέσως το περιστατικό σβήνοντας τη φωτιά που προκλήθηκε από την κουζίνα του σπιτιού. 

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση του Λιμενικού Σώματος και αλιέων της Θάσου για τον εντοπισμό του 57χρονου ψαρά Γιώργου Χαλκιώτη από τον Λιμένα ο οποίος αγνοείται από το πρωί της Τρίτης 19 Μαρτίου που πήγε για ψάρεμα με τη βάρκα του. 

Πέντε κρούσματα κλοπών σημειώθηκαν σύμφωνα με το αστυνομικό Τμήμα Θάσου τα ξημερώματα της Τρίτης 9 Αυγούστου στο κέντρο του Λιμένα. Όπως έχουν καταγγείλει μέχρι τώρα τα θύματα ο δράστης ή οι δράστες μπήκαν στα σπίτια από ανοιχτά παράθυρα και πραγματοποιήσαν μικροκλοπές