Σύμφωνα με τη Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου, μαζική ήταν η παρουσία των κατοίκων της Καλλιράχης, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θάσου που έγινε τη Δευτέρα (01/04).

 

Με την παρουσία τους, ήθελαν να εκφράσουν την αγανάκτηση τους, για τις συχνές διακοπές νερού. Σύμφωνα με την παράταξη η δημοτική αρχή δεν έδωσε καμία ουσιαστική απάντηση για τη λύση του προβλήματος.

 

Σχετική ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφέρει τα εξής:

“Στις 1/4/2024 πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την μαζική παρουσία κατοίκων της Καλλιράχης μετά από Λαϊκή Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο χωριό. 

 

Με την παρουσία τους, ήθελαν να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για τις συχνές διακοπές νερού. Δυστυχώς η δημοτική αρχή, αντί για να δώσει χρονοδιάγραμμα λύσης του προβλήματος, «κέρασε» συμπάθεια στους κατοίκους. 

 

Η δημοτική αρχή μπροστά στην δυναμική αντίδραση του κόσμου, προσπάθησε να περιορίσει την κουβέντα σε μια τοποθέτηση των κατοίκων και «κόβοντας», τόσο τις υπόλοιπες τοποθετήσεις των κατοίκων, όσο και το προ ημερησίας θέμα που κατέβασε η Λαϊκή Συσπείρωση. Όμως, η λαϊκή θέληση επέβαλε να τοποθετηθούν και οι κάτοικοι και οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης.

 

Στις τοποθετήσεις της, η δημοτική αρχή εμφανίστηκε για ακόμα μια φορά σαν τον Πόντιο Πιλάτο, που θέλει αλλά υπάρχουν προβλήματα που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει. Βέβαια είναι η ίδια δημοτική αρχή που ακολουθεί πιστά τις κυβερνητικές εντολές, τις επιταγές της ΕΕ και την λογική κόστους- οφέλους. 

 

Είναι η ίδια δημοτική αρχή, που μπορεί να βρίσκει τις σωστές πόρτες όταν θέλει, αλλά είναι αδύνατο να τις βρει όταν έχουν να κάνουν με λαϊκό πρόβλημα.

 

Με λίγα λόγια, είτε από κομματικές εξαρτήσεις, είτε από ιδεοληψίες, είναι ανίκανη να απαιτήσει την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

 

Στις 1/4/2024 οι κάτοικοι της Καλλιράχης έδειξαν ότι μόνο με την οργάνωση και τον συλλογικό δρόμο, μπορούν να αγωνιστούν να ακουστούν και να νικήσουν. Από όσα ακούσαμε από την δημοτική αρχή, μόνο σαν ευχή ακούγεται να λυθεί το πρόβλημα σύντομα. 

 

Αυτό σημαίνει ότι με τις Λαϊκές τους Συνελεύσεις, θα πρέπει να δώσουν αυτόν τον αγώνα, ανεξάρτητα από τον χρόνο που θα χρειαστεί. 

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλάι των κατοίκων, ώστε από την θεσμική της θέση, να πιέσει, να αναδείξει και να απαιτήσει να ακούγεται η φωνή των κατοίκων.”