“Η διαρκής και συνεχιζόμενη υποβάθμιση της λειτουργίας του Ταχυδρομικού Καταστήματος των ΕΛΤΑ στα Λιμενάρια της Θάσου είναι τα προεόρτια για το οριστικό κλείσιμό του. Είναι τμήμα του μπαράζ κλεισίματος καταστημάτων των ΕΛΤΑ πανελλαδικά, προκειμένου να διευκολυνθεί η ιδιωτικοποίηση τους και η παράδοσή τους σε «στρατηγικό επενδυτή”, αναφέρει μεταξύ άλλων η Κομματική Οργάνωση Βάσης Λιμεναρίων - Θεολόγου του ΚΚΕ.

 

 

Η ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

“Η διαρκής και συνεχιζόμενη υποβάθμιση της λειτουργίας του Ταχυδρομικού Καταστήματος των ΕΛΤΑ στα Λιμενάρια της Θάσου είναι τα προεόρτια για το οριστικό κλείσιμό του. 

 

Είναι τμήμα του μπαράζ κλεισίματος καταστημάτων των ΕΛΤΑ πανελλαδικά, προκειμένου να διευκολυνθεί η ιδιωτικοποίησή τους και η παράδοσή τους σε «στρατηγικό επενδυτή».

 

Μετά το οριστικό κλείσιμο του Καταστήματος στον Πρίνο, την υποβάθμιση της λειτουργίας στον Λιμένα, το σταμάτημα του μοιράσματος των γραμμάτων και των δεμάτων στο Θεολόγο και τον Ποτό, το ανοιγοκλείσιμο λόγω έλλειψης προσωπικού, είναι φανερό πού οδηγείται η κατάσταση. 

 

Το αποτέλεσμα είναι η αποψίλωση του νησιού από υπηρεσίες, που προσθέτει κόστος και ταλαιπωρία για τους κατοίκους.

 

Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά ότι η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την «απελευθέρωση» - ιδιωτικοποίηση κρίσιμων υπηρεσιών, όπως είναι οι ταχυδρομικές και τραπεζικές υπηρεσίες, οι τηλεπικοινωνίες κ.α., που διαδοχικά εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις, υπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των λαϊκών αναγκών.

 

Αυτή η πολιτική εφαρμόστηκε επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, συνεχίστηκε στα ΕΛΤΑ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την ένταξή τους στο υπερταμείο, συνεχίζεται επί ΝΔ στα πλαίσια της απελευθέρωσης της αγοράς και έχει σαν αποτέλεσμα το κλείσιμο και την υποβάθμιση εκατοντάδων καταστημάτων σε όλη τη χώρα, απολύσεις εργαζομένων, εντατικοποίηση σε όσους συνεχίζουν να εργάζονται, υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. 

 

Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από αυτά τα κόμματα και τους τοπικούς εκλεκτούς τους, όπως τη δημοτική αρχή, που δεν βγάζουν άχνα, έχουν διαλέξει με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν.

 

Σήμερα μπορούμε να βγάλουμε επιπλέον συμπεράσματα, μέσα από την πικρή πείρα μας. Θα είμαστε μαζί με το λαό, με τις αγωνιστικές του πρωτοβουλίες, που μπορούν να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση, μέσα από τους φορείς, τους συλλόγους και τα σωματεία της περιοχής.

 

Να μην κλείσει το Ταχυδρομικό Κατάστημα Λιμεναρίων, αλλά να αναβαθμιστεί και να στελεχωθεί με επαρκές μόνιμο προσωπικό, για να καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής για ταχυδρομικό έργο φθηνό και αξιόπιστο, προσβάσιμο από όλους.

 

Να μην υπάρξει καμιά απόλυση εργαζομένου.”