ΕΛΤΑ

Θεόφιλος Ξανθόπουλος: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη “νίπτει τας χείρας της" για την συρρίκνωση του δικτύου των ΕΛΤΑ και αποποιείται κάθε έλεγχο και ευθύνη--Να είναι σίγουρη ότι δεν θα αποφύγει τη λογοδοσία για την πολιτική της- Η απάντηση Κυρανάκη στην Ερώτηση για τα ΕΛΤΑ Λιμεναρίων Θάσου

Την Πέμπτη (15/02) έγινε σύσκεψη φορέων για το θέμα της υποβάθμισης των ΕΛΤΑ Λιμεναρίων και αποφασίστηκε να γίνουν κάποιες κινήσεις διαμαρτυρίας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου θέτει ερωτήματα στο δημοτικό συμβούλιο για τα ΕΛΤΑ του Λιμένα και τονίζει πως η διανομή των λογαριασμών, των επιστολών και άλλων εντύπων έχει σταματήσει και πλέον δεν μοιράζονται στο χέρι σε όλα τα χωριά και τους οικισμούς της βόρειας Θάσου και αφήνονται σε συγκεκριμένους δημόσιους χώρους όπου πρέπει να παραλαμβάνονται από τους πολίτες. Έτσι οι λογαριασμοί λήγουν πολλές φορές ενώ οι ειδοποιήσεις παραλαμβάνονται “κατόπιν εορτής”.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε ανακοίνωση της αναφέρθηκε και πάλι στο θέμα των ΕΛΤΑ. Πολλά καταστήματα στη χώρα έχουν κλείσει και άλλα θα κλείσουν το επόμενο διάστημα. 

Φορείς της Θάσου ετοιμάζουν δράσεις έτσι ώστε να σταματήσει να υποβαθμίζεται η λειτουργία των ΕΛΤΑ Λιμεναρίων.

“Η διαρκής υποβάθμιση της λειτουργίας του Ταχυδρομικού Καταστήματος των ΕΛΤΑ στα Λιμενάρια της Θάσου είναι τα προεόρτια για το οριστικό κλείσιμό του. Είναι τμήμα του μπαράζ κλεισίματος καταστημάτων των ΕΛΤΑ πανελλαδικά, προκειμένου να διευκολυνθεί η ιδιωτικοποίηση τους και η παράδοσή τους σε «στρατηγικό επενδυτή”, αναφέρει μεταξύ άλλων η Κομματική Οργάνωση Βάσης Λιμεναρίων - Θεολόγου του ΚΚΕ.

Ακολουθώντας ένα οργανωμένο πλάνο ολιστικής αναβάθμισης, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, απλοποιούν και εκσυγχρονίζουν βασικές υπηρεσίες, όπως η αποστολή της αλληλογραφίας ειδικής διαχείρισης εσωτερικού και εξωτερικού

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ), με έτος ίδρυσης το 1828, είναι η μακροβιότερη εταιρεία στην Ελλάδα που συνεχίζει να λειτουργεί μέχρι και σήμερα.

Η καπνοδόχος δίπλα στο κτίριο των ΕΛΤΑ Καβάλας κουνήθηκε από τον έντονο αέρα την Τρίτη (05/09).

Για την εξυπηρέτηση των πελατών των ΕΛΤΑ του Πρίνου και της Μουσθένης επικοινώνησε με τη Διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων η βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Αγγελική Δεληκάρη.

Σε σειρά ενεργειών για την επίλυση του ζητήματος που έχει προκύψει με την έκδοση οικοδομικών αδειών στη Θάσο, έχει προβεί σύμφωνα με ανακοίνωση ο βουλευτής Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης.

Ανακοίνωση σχετικά με το κλείσιμο των ΕΛΤΑ του Πρίνου στη Θάσο εξέδωσαν τα σωματεία της Θάσου. 

Την απόφαση της κυβέρνησης της κυβέρνησης να κλείσει την ερχόμενη Δευτέρα το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στον Πρίνο καταγγέλλει η Δημοτική Θασιακή Κίνηση – Πάμε Μαζί.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν κάτοικοι του Πρίνου το πρωί της Τετάρτης 12 Ιουλίου έξω από το τοπικό κατάστημα των ΕΛΤΑ.

Απαιτούμε να μην κλείσει το κατάστημα των ΕΛΤΑ στο Πρίνο Θάσου, που θα οδηγήσει σε πρόσθετη ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση χιλιάδων κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Επιστολή με την οποία ζητά από τον πρόεδρο του ΔΣ των ΕΛΤΑ κο Μπερναδούτ να επανεξεταστεί η απόφαση περί κλεισίματος υποκαταστημάτων σε Έβρο και Καβάλα, απέστειλε ο επικεφαλής της Περιφερειακής Σύνθεσης, Χριστόδουλος Τοψίδης.

Τα σωματεία συνταξιούχων Καλλιράχης και ΝΑΤ Καβάλας-Θάσου καταγγέλλουν την απόφαση της κυβέρνησης για κλείσιμο του ταχυδρομικού καταστήματος στον Πρίνο.

“Άραγε η τοπική Νέα Δημοκρατία και οι 4 βουλευτές της θα πάρουν κάποια σχετική πρωτοβουλία ή απολαμβάνουν το κοινοβουλευτικό μονοπώλιο της Καβάλας και αρκούνται σε αυτό;”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ στον Κεχρόκαμπο το ΠΑΣΟΚ Καβάλας.

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών της Νέας Περάμου απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τη διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων καλώντας την να επανεξετάσει την απόφαση της για το κλείσιμο του καταστήματος των ΕΛΤΑ στην περιοχή.

Ότι υποβαθμίστηκε το ταχυδρομικό κατάστημα των ΕΛΤΑ στα Λιμενάρια με αποτέλεσμα η αλληλογραφία να μην διανέμεται σωστά αναφέρει η κομματική οργάνωση Λιμεναρίων - Θεολόγου του ΚΚΕ σε ανακοίνωση της.

"Για άλλη μία φορά αποκαλύπτεται η παγερή αδιαφορία της κυβέρνησης για τους κατοίκους της υπαίθρου, ενώ συνεχίζεται με σταθερούς ρυθμούς η απαξίωση της περιοχής", αναφέρει σε ανακοίνωση η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΠΑΣΟΚ με αφορμή το κλείσιμο των ΕΛΤΑ στη Νέα Πέραμο.  

Η απαξίωση της περιοχής συντελείται με συστηματικό τρόπο. Το κλείσιμο των ΕΛΤΑ έρχεται να προστεθεί στο δρομολογημένο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στη Ν. Πέραμο, και στην παύση λειτουργίας της Εθνικής Τράπεζας στην Ελευθερούπολη.

Τέλος μπήκε στη λειτουργία των ΕΛΤΑ στη Νέα Πέραμο Καβάλας, σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο Παγγαίου, Δημήτρη Μπαταλογιάννη.

Συνεχίζονται τα προβλήματα με της διανομή της αλληλογραφίας από τα ΕΛΤΑ στην Καβάλα όπως διαπιστώνεται από τα καθημερινά παράπονα των πολιτών που χάνουν τους λογαριασμούς που ενώ εστάλησαν στην ώρα τους δεν παραδόθηκαν ποτέ. 

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης ενημερώθηκε εκτενώς σχετικά με τις καταστροφές των καρπών ελιάς τύπου Θρούμπας που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες των Δημοτικών Διαμερισμάτων Πρίνου και Ραχωνίου λόγω των σφοδρότατων ανέμων που έπληξαν τη Θάσο. 

Πολλές είναι οι διαμαρτυρίες πολιτών της Καβάλας για τις μεγάλες καθυστερήσεις στις παραδόσεις της αλληλογραφίας τους. 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατέθεσε η βουλεύτρια Καβάλας με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Τάνια Ελευθεριάδου, σχετικά με τον κίνδυνο παύσης λειτουργίας υποκαταστημάτων ΕΛΤΑ στην Π.Ε. Καβάλας, μετά την απόφαση της κυβέρνησης για συρρίκνωση των ελληνικών ταχυδρομείων.

Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν τα ΕΛΤΑ Courier εξαιτίας του μεγάλου όγκου των προϊόντων που καλούνται να παραδώσουν μέσα στην περίοδο των Χριστουγέννων. 

 

Σελίδες