Ανακοίνωση εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Φίλιππων Νεαπόλεως και Θάσου για τον εορτασμό της γιορτής του Αγίου Παντελεήμονος στη Θάσο

 

Την Πέμπτη 27 Ιουλίου η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη του αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του ιαματικού και όπως κάθε χρόνο πανηγυρίζει η ιστορική ιερά Μονή της χώρας του Καζαβιτίου (σημερινού Πρίνου) στο νησί της Θάσου.

 

Η ευλάβεια και η αγάπη των Θασίων προς τον Άγιο και Ιαματικό Παντελεήμονα πάντοτε ήταν μεγάλη καί γι ΄αυτό η προσέλευση των πιστών είναι κάθε χρόνο πολυάριθμη. Το επ΄ ονόματι του αγίου παλαιό μοναστικό κτίσμα αποτελεί πνευματικὸ καταφύγιο δοκιμαζομένων και ασθενούντων ανθρώπων απὸ όλη την Ελλάδα. Οι πιστοί κάθε χρόνο προστρέχουν για να λιτανεύσουν την θαυματουργή εικόνα του Αγίου, προ της ακολουθίας του Πανηγυρικού Εσπερινού, από τον ιερό Ναό αγ. Γεωργίου του Μικρού Καζαβητίου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή, μία απόσταση περίπου 8 χιλιομέτρων σε ανάβαση. 

 

Για εφέτος καταρτίσθηκε από την τριμελή διοικούσα επιτροπή της ιεράς Μονής το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών και έχει ως εξής:

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

 

6 μ.μ.: Η Ιερά Παράκληση προς τον άγιο Παντελεήμονα στον ιστορικό ιερό Ναό του αγίου Γεωργίου Μικρού Καζαβητίου.-

 

7 μ.μ.: Η τελετή μεταφοράς της ιεράς Εικόνος του αγίου εκ του ιερού Ναού αγίου Γεωργίου στην ιερά Μονή αγίου Παντελεήμονος.-

 

8.30 μ.μ.: Ἡ ΥΠΟΔΟΧΗ της ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος του αγίου Παντελεήμονος και ο ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

 

10.30μ.μ.: Η ιερά Παράκληση στον άγιο Παντελεήμονα προς ενίσχυση και δύναμη των δοκιμαζομένων ασθενών αδελφών μας και το ΙΕΡΟ ΕΥΧΕΛΑΙΟ.

 

 

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

 

7π.μ.: Ο ΟΡΘΡΟΣ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.-

 

6μ.μ.: Ο Μεθέορτος Εσπερινός και η ιερά Παράκληση.-