Μητρόπολη ΦΝΘ

Η Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κατέθεσε νέα πρόταση για το θέμα της στέγασης του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Καβάλας.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής προς τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών, θα γίνει «πένθιμη κωδωνοκρουσία» σε όλους τους ιερούς Ναούς της Ελλάδας και φυσικά της Καβάλας.

Την Πέμπτη (8/2) έγινε σύσκεψη και στη συνέχεια παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου, στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρου Μαρκόπουλου για το πρόγραμμα εορτασμού των 100 χρόνων της Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου. 

Τον Οκτώβριο του 1924, η ιερά σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου υπό την προεδρία του αοίδιμου Οικουμενικού Πατριάρχη Γρηγορίου Ζ' συστήνει μια νέα μητρόπολη με έδρα την πόλη της Καβάλας, δίνοντας σε αυτήν την ιστορική ονομασία της ιεράς μητρόπολης Φιλίππων και Νέστου.

Από την Ιερά Μητροπόλη ανακοινώνεται ότι, εν όψει της Εορτής των Θεοφανείων, έχει προγραμματισθεί και θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υπαίθρια τελετή του αγιασμού των υδάτων στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας μπροστά από το κεντρικό Λιμεναρχείο.

Την Τρίτη (19/12) η διοίκηση της Στέγης Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Καβάλας, εξέδωσε ανακοίνωση για την κατάσταση που βρίσκεται το κτίριο της Στέγης, για την κυριότητα του κτιρίου και για τα σχέδια της Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, καταθέτοντας παράλληλα προτάσεις για το κτίριο.

Στη χορήγηση 15 υποτροφιών σε νέους φοιτητές για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, προχώρησε η Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, στην μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτη ΦΝΘ, Προκοπίου.

Την τελευταία του πνοή άφησε το απόγευμα της Τρίτης (17/10) ο πάτερ Κωνσταντίνος Σακαρίδης, που ήταν ιεροκήρυκας της Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου.,

Τις εργασίες του 1ου συνεδρίου «Θρησκευτικές Περιηγήσεις», το οποίο διοργανώθηκε το διήμερο 23-24 Σεπτεμβρίου, παρακολούθησε η βουλευτής Καβάλας, Αγγελική Δεληκάρη. 

Τον Σεπτέμβριο του 2024 θα διεξαχθεί μεγάλο διεθνές συνέδριο με αφορμή τα 100 χρόνια από την Ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως ΦΝΘ και ως προπαρασκευαστική δράση αυτού του συνεδρίου, θα γίνει φέτος, το διήμερο 23-24 Σεπτεμβρίου, το 1ο Συνέδριο «Θρησκευτικές Περιηγήσεις Απόστολος Παύλος».

Η υποψήφια δήμαρχος Καβάλας, Αναστασία Ιωσηφίδου, επισκέφθηκε την Τετάρτη (06/09), την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου.

Η Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου αναλαμβάνει τα έξοδα φιλοξενίας των ανθρώπων που θα χρειαστεί να διαμείνουν εκτάκτως σε ξενοδοχεία, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στο Δήμο Νέστου. 

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Φίλιππων Νεαπόλεως και Θάσου για τον εορτασμό της γιορτής του Αγίου Παντελεήμονος στη Θάσο. 

Στον Δημήτρη Φουρλεμάδη επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 8 ετών για υπεξαίρεση εκατομμυρίων που προορίζονταν για ανθρωπιστική βοήθεια στις χώρες Ζιμπάμπουε, Ερυθραία και Μαλάουι μέσω της ΜΚΟ Αλληλεγγύη.

Με γοργούς ρυθμούς εξελίσσεται το έργο της κατασκευής του Ιερού Ναού της Αγίας Φωτεινής στη συνοικία της Νεάπολης (πρώην ΔΕΠΟΣ) Καβάλας και υπάρχει αισιοδοξία για παράδοση του πριν τα Χριστούγεννα.

Το πρόγραμμα λειτουργίας της Ιεράς Μονής του Αγίου Παντελεήμονος στον Πρίνο της Θάσου, για την καλοκαιρινή περίοδο ανακοίνωσε ξ Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου.

Την Κυριακή Μυροφόρων στις 30 Απριλίου η Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου φιλοξένησε στον Ι. Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου. 

Συνάντηση είχαν ο Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος και ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στην Καβάλα. 

Την Πέμπτη (02/03) ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης από τη Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και

Η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εορτασμών της επετείου μνήμης του Αγίου Γρηγορίου.

Δεκαπέντε υποτροφίες σε προπτυχιακοὺς φοιτητὲς από το Νομό Καβάλας που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες δωρίζει και φέτος η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου.

Το μήνυμά του για τα Χριστούγεννα έστειλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας και η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου σας προσκαλούν την Πέμπτη (22/12) και ώρα 18.00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Καβάλας σε μια Χριστουγεννιάτικη γιορτή με τα παιδιά των κατηχητικών της και την βυζαντινή χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ευχαριστήρια ανακοίνωση εξέδωσε προς την κοινωνία της Καβάλας και την Ιερά Μητρόπολη Φ.Ν.Θ., η οικογένεια του εκδημήσαντος ιερέως Βασιλείου Κατσικαλάκη.

Σε ηλικία 77 ετών έφυγε από την ζωή, ο πατέρας Βασίλειος Κατσικαλάκης, επί σειρά ετών εφημέριος στον ιερό ναού του Αγίου Παύλου. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Κυριακή στην εκκλησία του Αγίου Παύλου στις 11:30.

Προκηρύσσεται για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 η χορήγηση 15 υποτροφιών σε προπτυχιακούς φοιτητές με οικονομικές δυσκολίες.

Ο ιεροκήρυκας της μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου π. Παύλος Κίτσος είναι σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το  οrthodoxtimes.gr να έχει στο μυαλό του για αντικαταστάτη του μητροπολίτη Δράμας Παύλου ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή ξαφνικά.

Το μήνυμα του Μητροπολίτη Φιλίπππων Νεαπόλεως και Θάσου Στεφάνου για την Μεγάλη Παρασκευή:

 

Σελίδες