«Θέλω τους ‘περαστικούς’ στη ΝΔ» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελευταία του ομιλία στην Αθήνα, πριν τις εσωκομματικές εκλογές μιλώντας για κόσμο που δεν ανήκει στη ΝΔ αλλά θα ψηφίσει για την ανάδειξη προέδρου.

 

«Δεν αρκεί η Νέα Δημοκρατία να είναι ενωμένη, πρέπει να είναι ανανεωμένη», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και ξεκαθάρισε ότι δεν κινδυνεύει η ενότητα της Νέας Δημοκρατίας γιατί την εγγυώνται και οι τέσσερις υποψήφιοι καλώντας τους πολίτες που στέκονται με επιφυλακτικότητα απέναντί του να τον εμπιστευτούν.

 

«Κάποιοι έχουν το θάρρος να μου το πουν: “Μα καλά θα αλλάξεις εσύ τη ΝΔ που προέρχεσαι από μεγάλο πολιτικό τζάκι;» αναρωτήθηκε.

 

Κοιτώντας τον 97χρονο σήμερα πατέρα του που ήταν παρών στην εκδήλωση (βλ. σχετική φωτογραφία) είπε:

 

«Κύριε επίτιμε πρόεδρε είμαι πάρα πολύ υπερήφανος για το όνομά μου. Είμαι υπερήφανος που μεγάλωσα σε μια πολιτική οικογένεια που μου έμαθε τι σημαίνει δημόσια προσφορά. Δίπλα σε έναν πολιτικό άνδρα σπουδαίο, αδικημένο ενδεχομένως από την ιστορία, ο οποίος έχει τη χαρά να ξέρει και να βλέπει στα 97 του, ότι πολλά από όσα έλεγε ήταν απολύτως σωστά. Αλλά και τη στενοχώρια να γνωρίζει ότι αν η ελληνική κοινωνία τον είχε ακούσει νωρίτερα, τα πράγματα στη χώρα μας σήμερα θα ήταν πολύ καλύτερα. Δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα για το όνομά μου. Δεν κρίνεται η πολιτική υστεροφημία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Το χειροκρότημά σας σήμερα είναι η μεγαλύτερη δικαίωση γι’ αυτόν τον πολιτικό».