Την πεποίθηση ότι το φετινό καλοκαίρι θα φτάσει το 2019 σε επίπεδο τουριστικής κίνησης, εξέφρασε ο δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης, μιλώντας στον KavalaNews 102.8 μετά την επιστροφή της αποστολής του Δήμου Θάσου από την τουριστική έκθεση της Ρουμανίας.  

 

Αυτό που σημείωσε όμως είναι ότι η κατάσταση είναι ρευστή εξαιτίας και τους πολέμου στην Ουκρανία: 

 

«Η κατάσταση είναι ρευστή και από τη πανδημία και από τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Η όποια ανησυχία προέρχεται από την ακρίβεια ως συνέπεια του πολέμου πέρα από την ανησυχία για την μεταφορά του πολέμου στη χώρα τους. Αυτό τουλάχιστον καταλάβαμε κατά τις πρώτες μέρες στην έκθεση», είπε ο κ. Κυριακίδης σημειώνοντας ότι το περίπτερο της Θάσου επισκέφθηκε και ο υπουργός Τουρισμού της Ρουμανίας.  

 

 «Η παρουσία μας στο Βουκουρέστι ήταν πετυχημένη. Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον, συνεχιζόμενο για τη Θάσο από τους Ρουμάνους. Ως Δήμος κάναμε κάτι διαφορετικό. Οργανώσαμε ένα δείπνο παρουσίασης της Θάσου με πάνω από 30 δημοσιογράφους με συνεντεύξεις και τους καλέσαμε στο νησί για να προβάλουν τη Θάσο στην περιοχή τους», σημείωσε ο δήμαρχος.  

 

Επόμενος σταθμός είναι η έκθεση του Βελιγραδίου στη Σερβία, ενώ η Θάσος βάζει πλώρη για αγορές όπως αυτή της Πολωνίας.  

 

Σύμφωνα με τον κ. Κυριακίδη θα γίνουν και διαδικτυακές καμπάνιες με προβολή του νησιού σε χώρες όπως Πολωνία, Μ. Βρετανία, Γερμανία, Ρουμανία, αλλά και στην Ελλάδα.  

 

Για το συνοριακό σταθμό της Νυμφαίας, ο δήμαρχος είπε ότι είναι σε επικοινωνία με περιφερειάρχη προκειμένου οι υποδομές να ανταπεξέλθουν στην υποδοχή των τουριστών το καλοκαίρι.

 

Ακούστε όσα είπε στον KavalaNews 102.8: