Για «ραβασάκια» με ληξιπρόθεσμες οφειλές ακόμα και 25 ετών στέλνει ο Δήμος Θάσου, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής να λένε ότι φέρουν «καπέλο» έως και 200%. 

 

"Στον κόσμο του ο δήμαρχος"

 

«Την ώρα που οι πολίτες βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση από τη δίχρονη περιπέτεια της πανδημίας, με την ακρίβεια και τον πληθωρισμό να εξανεμίζουν τα πενιχρά τους εισοδήματα, ο Δήμαρχος στέλνει «ραβασάκια» με ληξιπρόθεσμες οφειλές ακόμα και από εικοσιπενταετίας πριν με ως και 200% καπέλο», αναφέρει σε ανάρτηση του ο Μπάμπης Παπακυριακού

 

Και συνεχίζει: «Ζείτε στο δικό σας παράλληλο σύμπαν κ. Δήμαρχε χωρίς καμιά απολύτως επαφή με την καθημερινότητα που βιώνει ο κόσμος. Αλήθεια πιστεύετε ότι με τον τρόπο αυτό, να στέλνετε στο ταμείο επαγγελματίες, ιδιοκτήτες ακινήτων, κτηνοτρόφους κ.ά για να πληρώσουν αυτά τα υπέρογκα ποσά που ενδεχομένως να έχουν παραγραφεί λόγω παρέλευσης πενταετίας  από την έκδοσή τους,  ενεργείτε για το καλό των δημοτών σας;» 

 

«Γιατί δεν συμμερίζεστε πρακτικές συναδέλφων σας Δημάρχων ανά την Ελλάδα που μηδενίζουν προσαυξήσεις, διαγράφουν ληξιπρόθεσμες  οφειλές και μειώνουν τα δημοτικά τέλη στηρίζοντας έμπρακτα τους δημότες τους μέσα στην κρίση; Έλεος κ. Δήμαρχε, οι πολίτες σας κρίνουν για τις ανάλγητες πολιτικές σας. Λίγη ενσυναίσθηση από μέρους σας δεν βλάπτει», καταλήγει ο κ. Παπακυριακού.

 

Η απάντηση του δημάρχου

 

Στην ίδια ανάρτηση απαντά ο δήμαρχος Θάσου: 

 

«Εσείς που ενδιαφέρεστε για το καλό των πολιτών θα έπρεπε να επιδοκιμάζετε την απόφαση μας να βάλουμε μια τάξη σε αυτό που λέγεται ταμείο του Δήμου Θάσου! Και τα προβλήματα δεν λύνονται με αδράνεια και τοποθέτηση τους « κάτω από το χαλί» εις βάρος των πολιτών που βαρύνονται με υπέρογκες προσαυξήσεις!!! Αλλά αδυνατείτε να δείτε το δάσος γιατί απλά ενδιαφέρεστε για το δέντρο που δεν είναι άλλο από μια στείρα αντιπολιτευτική διάθεση», λέει ο Λευτέρης Κυριακίδης

 

«Μόνο έτσι θα λυθούν τα χρόνια προβλήματα που βαρύνουν τους πολίτες με επιβολή τελών χωρίς νόμιμο έρεισμα ή αιτία.  Στο παράλληλο σύμπαν της αδράνειας και της εκ του ασφαλούς χωρίς ουσία κριτικής δεν θα σας ακολουθήσουμε.  Εμείς ασχολούμαστε με τα προβλήματα των πολιτών και όχι με τις πολιτικές εμμονές λίγων», καταλήγει ο δήμαρχος.

 

Οι φωτογραφίες που ανάρτησε ο κ. Παπακυριακού: