«Η τήρηση των μέτρων προστασίας και των ειδικών πρωτοκόλλων από όλους μας είναι απαραίτητη για την προστασία των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο, των επισκεπτών, των κατοίκων της Θάσου αλλά και για την εικόνα της Θάσου στις χώρες προέλευσης των επισκεπτών», δήλωσαν από κοινού ο δήμαρχος Θάσου, Λευτέρης Κυριακίδης, με τους φορείς του τουρισμού μετά από τη συνάντησή τους. 

 

Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση την Δευτέρα (10/5) στο γραφείο του δημάρχου, με αφορμή το άνοιγμα του τουρισμού, τις ενέργειες προβολής της Θάσου αλλά και το μέχρι σήμερα ενδιαφέρον από επισκέπτες του εξωτερικού. Στη σύσκεψη συμμτείχαν ο πρόερος του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Θάσου Πάρης Παρασχούδης και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Αλέξανδρος Γκάγκος.

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Δήμου Θάσου: 

 

Ο κ. Γκάγκος ενημέρωσε για τη μέχρι σήμερα εξέλιξη της καμπάνιας τουριστικής προβολής της Θάσου, αλλά και για το χρονοδιάγραμμα των δράσεων προβολής καθ΄ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας τουριστικής περιόδου.

 

Ο κ. Παρασχούδης αναφέρθηκε αναλυτικά στο ενδιαφέρον των επισκεπτών για τη Θάσο και στην εξέλιξη της πορείας των κρατήσεων από χώρες όπου παραδοσιακά η Θάσος δέχεται μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

 

Μετά το πέρας της συνάντησης, οι συμμετέχοντες από κοινού δήλωσαν τα εξής:

 

«Η Θάσος είναι έτοιμη και σε λίγες ημέρες υποδέχεται τους επισκέπτες της με ασφάλεια και τη γνωστή φιλοξενία.  

 

Τα δεδομένα μέχρι σήμερα είναι καλά και τα μηνύματα που έρχονται είναι αισιόδοξα. Όλοι μας συνεχίζουμε από κοινού να εργαζόμαστε για μια επιτυχημένη και ασφαλή τουριστική περίοδο.

 

Οφείλουμε, ωστόσο, να είμαστε ακόμη περισσότερο προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας για την αποφυγή μετάδοσης της Covid-19. 

 

Είναι υπόθεση και ευθύνη όλων μας, με τη στάση και τις ενέργειες μας, η Θάσος να αποτελεί την πρώτη επιλογή των επισκεπτών, ως ένας όμορφος και ασφαλής προορισμός».