μέτρα

Για το 2024, η Επιτροπή ζητά τη διασφάλιση μιας «συνετής δημοσιονομικής πολιτικής» με τον περιορισμό της ονομαστικής αύξησης των καθαρών πρωτογενών δαπανών που χρηματοδοτούνται σε εθνικό επίπεδο, όχι περισσότερο από 2,6%.

Μια σειρά από μέτρα κατά του κορωνοϊού αίρονται από σήμερα, μετά από δύο χρόνια αυστηρών περιορισμών λόγω της πανδημίας.

Το νέο πρωτόκολλο με το οποίο θα επιστρέψουν σε θρανία και έδρες μαθητές και εκπαιδευτικοί, τα μέτρα για Πανεπιστήμια, ΙΕΚ και Κο

«Τα μέτρα θα πρέπει να τα δούμε αναλυτικά και σε βάθος. Βλέπουμε ότι η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται το πρόβλημα. Αυτό είναι ένα πρώτο θετικό βήμα», λέει στον KavalaNews 102.8 ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας. 

«Δεν επαρκούν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση σύμφωνα με τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου», δηλώνει στον KavalaNews 102.8 το μέλος του επιμελητηρίου Καβάλας, Γιάννης Παναγιωτίδης. 

«Η ενεργειακή κρίση έχει ξεκινήσει πριν από τον πόλεμο μην βάζουμε ως πρόσχημα τον πόλεμο οι ανατιμήσεις σε όλα τα προϊόντα είχαν ξεκινήσει πριν από την κατάσταση στην Ουκρανία, απλώς τώρα όλα εκτινάχθηκαν» λέει στον KavalaNews 102,8 ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Βασίλης Λεμονίδης σχολιάζοντας τα κυβερνητικά μέτρα για την ακρίβεια. 

«Τα μέτρα όλοι τα διαβάζουμε θέλουμε να δούμε και να υλοποιούνται. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τον ντόρο που είχε γίνει με τις επιδοτήσεις λόγω κορωνοϊού που ακόμα δεν τις έχουμε πάρει», λέει στον KavalaNews 102.8 ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας, Θέμης Καλπακίδης. 

«Μας λένε ότι μας δίνουν χρήματα αλλά δεν τα παίρνουμε. Λένε τη μισή αλήθεια», λέει στον KavalaNews 102.8 ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Καβάλας Νίκος Δημόπουλος σχολιάζοντας τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

Ενίσχυση για τους πιο αδύναμους για την αντιμετώπιση των αυξημένων τιμών αγαθών και ενέργειας, που θα καταβληθεί πριν το Πάσχα ανακοινώθηκε κατά την παρουσίαση των μέτρων στήριξης.

Την Πέμπτη, 17 Μαρτίου, θα ανακοινωθούν από τους συναρμόδιους υπουργούς οι ανακοινώσεις των νέων μέτρων στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις ενάντια στην ακρίβεια.

Σε περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων κατά του κορωνοϊού προχωρά η κυβέρνηση, έπειτα από εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

 

Στην προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των λεσχών Φιλάθλων πανελλαδικά έως τις 31 Ιουλίου ανακοίνωσε η κυβέρνηση στο πλαίσιο των

«Βαδίζουμε με την ευρωπαϊκή λογική προς άρση των μέτρων εντός του Μαρτίου» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, προειδοποιώντας ωστόσο ότι δεν

Από το προσεχές Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου, τίθενται σε εφαρμογή οι νέες αποφάσεις που αφορούν σε χαλάρωση των μέτρων στα γήπεδα, τη διασκέδαση, τις

Την άρση σειράς περιοριστικών μέτρων, όπως η αύξηση του αριθμού των φιλάθλων στο 50% της πληρότητας των γηπέδων

«Τελειώσαμε με τον κορωνοϊό. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουν να πεθαίνουν άνθρωποι και από τον αυτόν. Το 90% που χάνουν τη ζωή τους αφορά ανθρώπους άνω των 60 και με υποκείμενα νοσήματα. Το υπόλοιπο 10% θα έχει και νέους ανθρώπους. Το μόνο που έμεινε να κινδυνεύει σήμερα από τον κορωνοϊό είναι η υγεία των ανεμβολίαστων», λέει ο κ. Κιοσές. 

Τη διατήρηση των υφιστάμενων μέτρων για τον κορωνοϊό, πλην μίας μικρής αλλαγής, εισηγείται η επιτροπή των ειδικών, η οποία συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης (9/2

«Εξακοκολουθούμε να έχουμε πολλούς θανάτους, οι δείκτες παραμένουν ψηλά», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης γι

Τη χαλάρωση των μέτρων που είχαν ληφθεί πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων για τους χώρους εστίασης και διασκέδασης ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης το απόγευμα της Πέμπτης. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Υγείας, από τις 30 Ιανουαρίου, η εστίαση βγαίνει από το mute, αφού θα επιτρέπεται ξανά η μουσική.

«Θαρρείς ότι θέλουν να δώσουν τη χαριστική βολή στις επιχειρήσεις» λέει στον KavalaNews 102.8 ο πρόεδρος των Καφεζυθοπωλών Καβάλα

Νέα παράταση των περιοριστικών μέτρων για άλλη μία εβδομάδα, έως τις 31 Ιανουαρίου, αποφασίστηκε μετά την εισήγηση η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, που συνεδρίασε την Τετάρτη για να εξετάσει τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας.

Τη δυνατότητα δημοσιοποίησης των εμπορικών επωνυμιών των επιχειρήσεων που παραβιάζουν τα μέτρα κατά της διασπορά

Μία σειρά από μέτρα για την προστασία των μαθητών από τον κορωνοϊό ζητά η Ένωση Συλλόγων Γονέων Καβάλας.

 

Επιπλέον μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού τον  Ιανουάριο αν

Νέα επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και προς τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη. 

Επισήμως παράταση για μία εβδομάδα παίρνουν τα μέτρα που ισχύουν για την πανδημία μετά και την συνεδρίαση των επιστημόνων. 

 

Επιστολή - απάντηση προς την Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών της ΑΜΘ δίνουν 100 γονείς και εκπαι

Την έντονη αντίδραση τους στα νέα πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολείων που ανοίγουν την Δευτέρα εκφράζει η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και ζητούν να εφαρμοστ

«Η κυβέρνηση άκουσε την πλειοψηφία των επιστημόνων και ανοίγει τα σχολεία» λέει στον KavalaNews 102,8 ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης. 

Σελίδες