Ο Στέφανος Μαλανδρής γεννήθηκε στις Μαριές της Θάσου. Είναι οικονομολόγος και συνταξιούχος τραπεζικός. Διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος τράπεζας και ήταν υπεύθυνος για τα δάνεια προς επιχειρήσεις αλλά και προς ιδιώτες. Είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής (Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων) και κάτοχος αδειας ασκήσεως Οικονομολόγου. Διετέλεσε τραπεζικό στέλεχος σε πολλά καταστήματα λιανικής της Αθήνας αλλά και Διευθύνσεων. Πιστοποιημένος από την ΤτΕ (Τράπεζα της Ελλάδος) για παροχή Επενδυτικών Συμβουλών σε Κινητές Αξίες. Είχε μακροχρόνια επαγγελματική επιμόρφωση με εξειδικευμένα σεμινάρια Τραπεζικών Θεμάτων (π.χ. χειρισμός συναλλάγματος, πρακτικής ηγεσίας, πρόληψης απάτης, ξέπλυμα χρήματος και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας καθώς και ειδικών νομικοτραπεζικών καταστάσεων και διαχείρισης κρίσεων). Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος και ενεργό μέλος Πολιτιστικών Συλλόγων. Συνεργάστηκε με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό τον καιρό του πολέμου στην Σερβία το 1999. Μένει μόνιμα στη Δροσιά Διονύσου Αττικής. Σήμερα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον πολιτικό σχηματισμό «Άλλος Δρόμος» του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Νότη Μαριά

 

Για ποιο λόγο αποφασίσατε να «εκτεθείτε» στην πολιτική με την υποψηφιότητά σας στις ευρωεκλογές; 

Παρόλο που δεν είχα πολιτικές βλέψεις, όντας όμως ενεργός πολίτης και βιώνοντας τα καθημερινά προβλήματα μέσα σε μια εχθρική Ευρώπη έναντι των Ελλήνων πολιτών, θεώρησα ότι πρέπει να ακουστεί η φωνή του λαού. Γιατί δεν υπάρχει πολιτικό αδιέξοδο, αλλά υπάρχει ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ με τον Καθηγητή και Ανεξάρτητο Ευρωβουλευτή κ. Νότη Μαριά. 

 

Ποιο θεωρείτε ότι είναι το διακύβευμα των προσεχών ευρωεκλογών; 

Να αποτρέψουμε να υπάρξει πλειοψηφία στην Ευρωβουλή που θα συνεχίσει την υπάρχουσα πολιτική με τα μνημονιακά μέτρα, την ενισχυμένη εποπτεία των δανειστών, τον ολοκληρωτικό στραγγαλισμό της Ελληνικής Οικονομίας, χωρίς επενδυτικά προγράμματα, χωρίς αξιοποίηση πόρων και χωρίς ανάκτηση της Εθνικής μας κυριαρχίας και  υπερηφάνειας. Να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε εκείνες τις πλειοψηφίες που θα υπερασπιστούν τα κυριαρχικά συμφέροντα των κρατών μελών και θα αγωνιστούν για την αλλαγή της δομής και της πολιτικής της Ευρωζώνης, ώστε να περάσουμε από την Ευρώπη των Αγορών στην Ευρώπη των Εθνών και των Πατρίδων. 

 

Για ποιους λόγους είναι κρίσιμη η ψήφος των πολιτών; 

Γιατί βρισκόμαστε σε μια κομβική εποχή. Από την ψήφο των πολιτών θα εξαρτηθεί το μέλλον της ΕΕ και των λαών της. Από το αποτέλεσμα των εκλογών θα κριθεί αν θα γίνουν οι αλλαγές που απαιτούνται για μια δημοκρατική Ευρώπη, που θα σέβεται τα εθνικά συμφέροντα των κρατών μελών και τα δικαιώματα των πολιτών της. Θα κριθεί αν θα εγκαταλειφθεί η πολιτική της λιτότητας και της βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής, θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για δίκαιη ανάπτυξη και θέσεις εργασίας για όλους, που εμείς, το Κίνημα Ελλάδα – ο Άλλος Δρόμος – Νότης Μαριάς, διεκδικούμε. Οι πολίτες με την ψήφο τους θα αποφασίσουν αν θα υπάρξει μια Ειδική Σχέση της Ελλάδας εντός της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης, που το Κίνημά μας προτείνει, ώστε η χώρα μας να μπορεί με κάποιες ρυθμίσεις να ασκεί εθνική πολιτική σε κρίσιμους τομείς για την ανάπτυξη της οικονομίας, όπως η ενέργεια, οι μεταφορές, ο τουριστικός τομέας κ.ά. 

 

Τι θα λέγατε σε όσους αδιαφορούν για τις ευρωπαϊκές εκλογές θεωρώντας ότι αυτές δεν αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών; 

Κάνουν λάθος όσοι πιστεύουν κάτι τέτοιο, γιατί η καθημερινότητά μας και η ποιότητα ζωής μας καθορίζονται από την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Λάβετε υπόψη ότι οι Ευρωπαίοι Δανειστές, για να σώσουν τις Τράπεζές τους, μετέτρεψαν την Πατρίδα μας σε καμένη γη, σε ένα απέραντο νεκροταφείο με χιλάδες ανέργους, με χιλιάδες φτωχούς, με τη νεολαία μας στο εξωτερικό, με συντάξεις φιλοδωρήματα και μισθούς πείνας, με λεηλασία της Δημόσιας περιουσίας, με επαχθή φορολογία, με ΕΝΦΙΑ, με υψηλό ΦΠΑ, με χιλιάδες αυτοκτονίες και με τεράστιο όγκο προσφύγων και παράνομων μεταναστών που το βάρος τους δεν μπορεί να σηκώσει η Ελλάδα.

 

Αν εκλεγείτε, ποιες προτεραιότητες θα θέσετε για την καλύτερη εκπροσώπηση των πολιτών στο Ευρωκοινοβούλιο; 

Αλλαγή της πολιτικής της λιτότητας και της δημοσιονομικής προσαρμογής. Επίσης, να δοθεί στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση να ασκούν πολιτική σύμφωνα με τις εθνικές ανάγκες και τα εθνικά τους συμφέροντα, ώστε να μπορέσουν να ανακάμψουν. Να διασφαλιστούν κοινωνικοί πόροι για τα ασφαλιστικά ταμεία και να δημιουργηθεί Ταμείο Σωτηρίας Δανειοληπτών, για να μη χάσουν οι Έλληνες τα σπίτια τους.

Να ακυρωθεί η κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών, γιατί η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική, γιατί ενισχύει των αλυτρωτισμό των Σκοπίων και δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που δήθεν επιλύει, όπως η ζημιά που υφίστανται τα προϊόντα μας, επειδή δεν κατοχυρώθηκε ο όρος «Μακεδονικός» στην επωνυμία και τα εμπορικά σήματα των Μακεδονικών προϊόντων. 

Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και σεβασμό των δικαιωμάτων της Ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου.

Άμεση εξόφληση των Γερμανικών αποζημιώσεων: των Πολεμικών Επανορθώσεων και του Αναγκαστικού, Κατοχικού Δανείου και των αποζημιώσεων των συγγενών των θυμάτων που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Επίσης, επιστροφή των κλαπέντων αρχαιολογικών θησαυρών. 

Επίλυση του μεταναστευτικού. Η ΕΕ να τηρήσει τις υποσχέσεις της για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων από την Ελλάδα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Για  όσους δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, πρέπει να δρομολογηθούν επαναπροωθήσεις, γιατί πρόκειται για παράνομη μετανάστευση.