δρομολόγια Θάσος

Συνεδρίασε το πρωί της Παρασκευής 21 Οκτωβρίου το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για να λάβει αποφάσεις για τη νέα δρομολογιακή περίοδο.

Τα αιτήματα των φορέων των Π.Ε. Καβάλας και Θάσου, για την αύξηση των δρομολογίων στις ακτοπλοϊκές γραμμές που συνδέουν το νησί με το ηπειρωτικό τμήμα του νομού

Με ένα ακόμα δρομολόγιο ενισχύθηκε από σήμερα η ακτοπλοϊκή γραμμή Καβάλα – Πρίνος. Τα δρομολόγια πλέον είναι τα εξής: 

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να  ενημερώσει τους συμπολίτες του, ιδιαίτερα τους κατοίκους της Θάσου, πως υπεγράφη η ΚΥΑ για την συνέχιση της λειτουργίας της ακτοπλοϊκής γραμμής Καβάλα – Πρίνος

Την έντονη διαφωνία του με την πρόταση του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ  Γιάννη Πασχαλίδη για επιδότηση της γραμμής Πρίνου – Καβάλας εκφράζει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ Θάσου. Όπως αναφέρει δεν είναι λύση να δοθεί ζεστό χρήμα και νέα προνόμια στους πλοιοκτήτες, από τις πλάτες του λαού εν μέσω μάλιστα πανδημίας.

Ανταποκρινόμενος άμεσα στην αγωνία των κατοίκων της Θάσου, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης μετέβη σήμερα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και συναντήθηκε με τον κ.

Επιστολή προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής απέστειλε η Θασιακή Ένωση Καβάλας ζητώντας έναν ικανό αριθμό δρομολογίων στη γραμμή Καβάλας – Πρίνου για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού τη χειμερινή περίοδο.

Ξεκινάνε την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020 τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στην γραμμή Καβάλα-Πρίνος. Τα δρομολόγια θα είναι καθημερινά τρία και σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας ΑΝΕΘ το πρωί της Παρασκευής 12 Ιουνίου οι ώρες αναχώρησης θα είναι οι εξής

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη για το πολύ σημαντικό ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Καβάλας – Πρίνου

Έντονη κριτική στον δήμο Θάσου και την περιφέρεια ΑΜΘ ασκεί ο πρώην δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ με αφορμή την είδηση ότι δεν θα πραγματοποιούνται τα μαθητικά δρομολόγια στο νησί. Συγκεκριμένα ο κ. Χατζηεμμανουήλ αναφέρει: 

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης συναντήθηκε με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη. Κύριο θέμα της συζήτησης τους αποτέλεσε η ανάγκη για εξισορρόπηση της κατάστασης και αύξηση των δρομολογίων μεταξύ του νησιού της Θάσου και των λιμανιών της Καβάλας

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θάσου Τις απογευματινές ώρες χθες Δευτέρα, ότι στο Ε/Γ–Ο/Γ “ΝΙΚΗΤΗΣ” Ν.Π. 12354 το οποίο βρισκόταν λιμένα Πρίνου,

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καβάλας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ”ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ι” Ν.Π. 12455, ότι κατά τον κατάπλου του σε λιμένα Θάσου, με δώδεκα (12) επιβάτες, διαπιστώθηκε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.

Θέση για τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλα – Πρίνος παίρνει και ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας με επιστολή του προς το Υπουργείο Ναυτιλίας. Στην επιστολή τους οι έμποροι της Καβάλας μεταξύ άλλων επισημαίνουν πως η αγορά της πόλης χάνει ένα μεγάλο εμπορικό κομμάτι με την υποβάθμιση της συγκεκριμένης γραμμής τους χειμερινούς μήνες συγκεκριμένα στην επιστολή προς τον υπουργό αναφέρονται τα εξής: 

Χωρίς δρομολόγια παραμένει η γραμμή Καβάλας – Πρίνου για τους χειμερινούς μήνες αφού καμία από τις τρεις εταιρίες που δραστηριοποιείται στη νησί της Θάσου δεν έχει δηλώσει πρόγραμμα δρομολόγησης για τη χειμερινή περίοδο στη συγκεκριμένη γραμμή. 

Επέστρεψε στα δρομολόγια Καβάλας – Πρίνου το πρωί του Σαββάτου 4 Νοεμβρίου το «Παναγία Θάσου» της εταιρίας «Κοινοπραξία». Τα δρομολόγια που έχουν οριστεί για το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Νοεμβρίου έχουν ως εξής:

Στις 8:15 από την Κεραμωτή και στις 9:15 από τον Λιμένα πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα πρώτα δρομολόγια προς και από τη Θάσο μετά την άρση του απαγορευτικού του απόπλου που άρχισε να ισχύει από το απόγευμα της Πέμπτης. Συνεχίζεται η απαγόρευση απόπλου στη γραμμή Πρίνος - Καβάλα.