Με αναφορά στην υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων ξεκίνησε η ενημέρωση των συντακτών από τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο το πρωί της Δευτέρας 18 Ιουνίου 2018. Ο κ. Μαρκόπουλος είπε χαρακτηριστικά "Η Ελλάδα έδωσε πάρα πολλά και δεν πήρε τίποτα".

 
 
ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΥ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ Δ.Ε. ΟΡΦΑΝΟΥ
 
Ο κ. Μαρκόπουλος είπε αρχικά: "Έχουν ξεκινήσει να εγκαθιστούν ποικιλίες επιτραπέζιου σταφυλιού με δικαιώματα στην Δημοτική Ενότητα Ορφανού." Όπως είπε ο κ. Μαρκόπουλος πρόκειται για ένα καινοτόμο αναπτυξιακό βήμα.
 
 
ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
 
Ο κ. Μαρκόπουλος προσέθεσε: "Το Σαββατοκύριακο μας πρόλαβε μια ισχυρή χαλαζόπτωση η οποία είχε σαν επίκεντρο την Κάριανη, ελάχιστα επεκτάθηκε στον Ακροπόταμο και στο Ορφάνι. Σήμερα το πρωί μια επιτροπή από γεωπόνους επισκέπτεται την περιοχή μαζί με κλιμάκιο του ΕΛΓΑ με σκοπό να δούμε την έκταση των ζημιών. Οι ζημιές αφορούν περίπου 2.000 στρέμματα αμπέλια και ελιές."
 
 
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΕΤΖΕΤΕΛ
 
Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος τόνισε ότι στις 21 Ιουνίου καταφτάνουν στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης "Μέγας Αλέξανδρος" τα δύο πετζετέλ για την αντιπυρική περίοδο που διανύουμε.
 
 
ΑΝΑΤΕΘΗΚΕ Η ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΝΑΓΗ ΦΙΛΙΠΠΩΝ
 
Ακόμα, ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στην μελέτη των τεναγών των Φιλίππων όπου είπε: "Η διεύθυνση τεχνικών έργων ανακάλυψε χωρίς να έχουμε ενημερωθεί, ότι η μελέτη που ξεκινήσαμε το 2015 δημοπρατήθηκε στις 14 Μαρτίου 2018 και βρέθηκε η ανάδοχος εταιρεία με προϋπολογισμό πάνω από 1 εκατομμύριο Ευρώ. Το αξιοσημείωτο είναι ότι ενώ εμείς ξεκινήσαμε την διαδικασία κανείς δεν έκανε τον κόπο να μας ενημερώσει. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα υπάρξουν ενστάσεις και η διαδικασία θα κυλήσει ομαλά."
 
 
Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΨΑΧΝΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ
 
Αναφορικά με τα διόδια ο κ. Μαρκόπουλος είπε: "Με χαρά πληροφορήθηκα για την απόφαση του Ειρηνοδικείου Καβάλας η οποία παρέχει ένα περιορισμό στην συνέχιση των εργασιών επί τόπου. Εκείνο που πληροφορούμαστε είναι ότι με κάποια τεχνάσματα προσπαθεί να μετακινήσει τον οικίσκο ώστε να το χωρέσει μέσα στην ζώνη της απαλλοτρίωσης. Όσο η Εγνατία Οδός παραμένει στον παραλογισμό της τόσο εμείς θα διερευνούμε τις ευθύνες αλλά και τα χαμένα χρήματα."
 
 
ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ - ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΘΑΣΟ
 
Τέλος, ο κ. Μαρκόπουλος μίλησε για το ζήτημα της δακοκτονίας στο νησί της Θάσου. Ο Θόδωρος Μαρκόπουλος είπε: "Η δακοκτονία στην Θάσο, επειδή είναι μια περίπτωση μονοκαλλιέργειας, έχει προκαλέσει το μηδενισμό της παραγωγής. Για τον λόγο αυτό εδώ και χρόνια οι διευθύνσεις της Περιφέρειας προχωρούν σε ψεκασμούς για να καταπολεμήσουν το έντομο. Το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή η κατανομή του προσωπικού θα καθυστερήσει την διαδικασία της δακοκτονίας για φέτος. Ένα ακόμα πρόβλημα είναι ότι το Υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει δώσει τα χρήματα. Στα ταμεία της Περιφέρειας για δακοκτονία υπάρχουν μόνο 79.900 Ευρώ, το μισό ποσό από αυτό που χρειάζεται."