Θερμή ήταν η υποδοχή που επιφύλαξαν στο αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη ο διευθυντής και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Πρίνου με αφορμή την τελετή των εγκαινίων του τομέα ΕΚΑΒ στο νησί της Θάσου, μια δομή που συστάθηκε και ξεκίνησε να λειτουργεί από το περασμένο καλοκαίρι.

 

Ο Παύλος Πολάκης ο οποίος συνοδευόταν από τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές, τον διοικητή και τον υποδιοικητή του ΕΚΑΒ καθώς και από τον προϊστάμενο της 4ης ΥΠΕ ευχαρίστησε για την υποδοχή και τόνισε πως η ενδυνάμωση του Κέντρου Υγείας με τον τομέα ΕΚΑΒ ενισχύει το τουριστικό προϊόν του νησιού παρέχοντας στους επισκέπτες την καλύτερη υγειονομική κάλυψη.

 

 

Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Θωμάς Αγγελόπουλος στη διάρκεια της ομιλίας του φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε τον Παύλο Πολάκη για την πρωτοβουλία της σύστασης του τοιμέα ΕΚΑΒ στη Θάσο, τον διοικητή του ΕΚΑΒ, τον δήμαρχο Θάσου τους κυβερνητικούς βουλευτές και όλους όσοι βοήθησαν και στάθηκαν αρωγοί στην όλη προσπάθεια.

 

Ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον εκλιπόντα διευθυντή του Κέντρου Υγείας Πρίνου Δημήτρη Έλληνα ο οποίος τόνισε πως σήμερα από ψηλά από όπου βρίσκεται θα αισθάνεται δικαιωμένος., καθώς η σύσταση τομέα ΕΚΑΒ στο νησί αποτελούσε μια από τις σταθερές διεκδικήσεις του από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του ως διευθυντής στο Κέντρο Υγείας.

Δεν παρέλειψε ωστόσο εκτός από τον υπουργό να ευχαριστήσει και τον πρώην βουλευτή Καβάλας, Γιάννη Πασχαλίδη με τον οποίο ξεκίνησε η προσπάθεια για τη σύσταση του τομέα ΕΚΑΒ με την προηγούμενη κυβέρνηση που όπως χαρακτηριστικά είπε δεν κατέστη δυνατό να προχωρήσει.

 

Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας είχε επιφυλάξει και μια έκπληξη για τον υπουργό, αρχικά τον κέρασε ρακί και μετά του απήγγειλε με τη συνοδεία μιας κρητικής λύρας μια μαντινάδα που είχε γράψει ο ίδιος. Στην ουσία η μαντινάδα απευθυνόταν σε όλα τα πρόσωπα που βοήθησαν στην ικανοποίηση ενός χρόνιου αιτήματος του υγειονομικού προσωπικού αλλά και του κόσμου του νησιού. 

 

Κάτια Γιαννουκάκου