Στο theopinion.gr και τον Δημήτρη Συρμάτση, μίλησε ο Καβαλιώτης ευρωβουλευτής, Θοδωρής Ζαγοράκης, αναφέροντας τους λόγους που επέλεξε το ΠΑΣΟΚ για την υποψηφιότητα του, αλλά και απαντώντας σε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που ανέφεραν πως δεν είχε ενημερώσει για την αποχώρηση του από την “γαλάζια” παράταξη.

 

Αναλυτικά το theopinion.gr αναφέρει τα εξής:

Η παρουσίαση του Θεόδωρου Ζαγοράκη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε αρκετό ντόρο. Από τη μία η αποθέωση από τα στελέχη του κόμματος και από την άλλη οι αντιδράσεις από τη ΝΔ.

 

Ο ευρωβουλευτής, εκλεγμένος σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις με τη Νέα Δημοκρατία, πήρε μια ακόμα «μεταγραφή» στην καριέρα του, κίνηση που ενόχλησε το Μέγαρο Μαξίμου με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη να λέει σε συνέντευξή του ότι ο κ. Ζαγοράκης δεν ενημέρωσε το κόμμα.

 

Μιλώντας στο TheOpinion ο Θοδωρής Ζαγοράκης ξεκαθαρίζει ότι παραιτήθηκε από την προηγούμενη εβδομάδα από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. «Ενημερώθηκε έγκαιρα και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΕΛΚ, η πρόεδρος του Κοινοβουλίου αλλά και ο επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ, ο κ. Μεϊμαράκης. Δεν γνωρίζω γιατί είπε αυτά που είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος» σημειώνει χαρακτηριστικά.

 

Όπως επισημαίνει με νόημα η ΝΔ αποτελεί για τον ίδιο εδώ και αρκετό καιρό παρελθόν καθώς ήταν δική του απόφαση να αρνηθεί μια συμμετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, όταν υπήρξαν κινήσεις επαναπροσέγγισης, καθώς θέλησε να συστρατευτεί με την προσπάθεια που κάνει ο Νίκος Ανδρουλάκης στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

 

«Δεν είχα ποτέ πρόθεση να γίνω πολίτικος. Είμαι ένας αθλητής που έδωσα τον εαυτό μου για το καλό της κοινωνίας και του εθνόσημου μαζί με τους συμπαίκτες μου» συμπληρώνει ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

 

«Να ενώσω τους Έλληνες»

 

Ερωτώμενος για το σκεπτικό του πίσω από τις αποφάσεις του ο κ. Ζαγοράκης σημειώνει «Πάντα ήθελα να μπορέσω να ενώσω τους Έλληνες κάτω από ένα κοινό όραμα. Είμαι πεπεισμένος ότι η πολιτική μπορεί να μάθει από τον αθλητισμό πολλά. Να αποτελεί τη γέφυρα άμιλλας, ανθρωπιάς και προσπάθειας».

 

«Για μένα, ο στόχος και ο σκοπός που είχα και θα έχω για πάντα είναι το πώς θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε τη χώρα μας με οποιοδήποτε τρόπο να πάει μπροστά για το κοινό καλό και όχι το συμφέρον των λίγων και των εκλεκτών» προσθέτει.

 

«Το ποδόσφαιρο είναι μία μικρογραφία της κοινωνίας μας. Δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι, όταν συσπειρωνόμαστε και εργαζόμαστε συστηματικά , μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα. 

 

Αυτό από μόνο του είναι ένα μήνυμα, το οποίο πρέπει να το καταλάβουμε καλά όλοι όσοι θέλουμε και προσπαθούμε να διεκδικήσουμε για την πατρίδα μας. Στην Ευρώπη για αυτό το λόγο δίνω το παρών. Και συστρατεύομαι πάντα με κριτήριο τις αρχές μου, τις ηθικές αξίες που μου έδωσε ο αθλητισμός και ο κόσμος» τονίζει ο εμβληματικός αρχηγός της Εθνικής.

 

«Δηλώνω παρών για να κάνουμε την Ελλάδα MVP στην πρόοδο, στην κοινωνική δικαιοσύνη. Για να σκοράρουμε συνεχώς για το μέλλον των νέων επιστημόνων, των μαχητών της ζωής και τους προγόνους μας» καταλήγει στις πρώτες του δηλώσεις στο TheOpinion μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του με το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024.