Επιτέλους ήρθε η δικαίωση για τη Θάσο και το Κ.Υ Πρίνου.

 

Οι συντονισμένες προσπάθειες που ξεκίνησαν από το παρελθόν και συνεχίστηκαν μέχρι σήμερα, απέδωσαν πλέον το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα: Δημιουργία Τομέα ΕΚΑΒ στη Θάσο.

 

Ενισχύεται έτσι σημαντικά το αίσθημα ασφαλείας κατοίκων και επισκεπτών και θα καταστεί το νησί ακόμη δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός.

Πρέπει όλοι οι Θάσιοι να θυμηθούν ότι οι προσπάθειες ξεκίνησαν εδώ και καιρό με πρωτοστάτη τον αείμνηστο Δ. Έλληνα.

 

Είχαν γίνει συντονισμένες παρεμβάσεις και στην προηγούμενη Διοίκηση του ΕΚΑΒ και συμμετείχαν ο Δήμαρχος κ. Κ. Χατζηεμμανουήλ, ο πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Χ. Κοπατσάρης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας κ. Κροκίδης Ξ., η Δντρια του ΕΚΑΒ Καβάλας και ο πρώην Βουλευτής Καβάλας κ. Γ. Πασχαλίδης.

 

Χθες υλοποιήθηκε από το νέο Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Κωνσταντίνο Καρακατσιανόπουλο, που δήλωσε ότι θα φροντίσει ‘για την άμεση στελέχωσή του με προσωπικό’ και τον ευχαριστούμε θερμά εκ μέρους όλων των Θασίων.

 

Ευχαριστούμε επίσης τον Δήμαρχο κ. Κ. Χατζηεμμανουήλ που συνέβαλε αποφασιστικά και στην τωρινή προσπάθεια και τον Β, Παπαφιλίππου Δημοτικό Σύμβουλο και επικεφαλή της Δημοτικής παράταξης «Ανθρώπων Έργα» για το αμέριστο ενδιαφέρον του.

 

Τα μεγαλύτερα εύσημα οφείλουμε να αποδώσουμε στους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές του νομού και ιδιαίτερα στον Θάσιο κ Γ. Παπαφιλίππου. Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ‘χρεώθηκε’ προσωπικά το θέμα κα το ‘πάλεψε’ από την αρχή μέχρι το τέλος.

Είμαι σίγουρος ότι είναι βαθύτατα ανακουφισμένος και ικανοποιημένος και αισθάνεται ότι έκανε απλά το καθήκον του.

Εμείς του λέμε απλά ‘ευχαριστούμε’

 

Σύντομα θα έχουμε κι άλλα ευχάριστα νέα για το ΚΥ Πρίνου. Αισθάνομαι ότι βρίσκουμε ξανά τον σωστό βηματισμό και δημιουργούμε τις απαιτούμενες  προϋποθέσεις για να παρέχουμε σωστές και αναβαθμισμένες Δημόσιες Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο νησί.

 

Ο Δ/ντης ΚΥΠ

Αγγελόπουλος Θωμάς