Ο Δήμος Καβάλας ήρθε σε συμφωνία με τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, για να διαμορφώσει νέο πάρκινγκ, δίπλα από το νοσοκομείο. Το πάρκινγκ θα έχει από 80 έως 100 θέσεις. Ο Δήμος θα διαθέσει τρία μηχανήματα με οδηγούς για το έργο. Για το θέμα μίλησε στον KavalaNews 102,8 και τον Τάσο Αποστολίδη, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννης Ιακωβίδης.

 

Ο κ. Ιακωβίδης τόνισε πως ο δήμος θα αρχίσει την πρώτη φάση των εργασιών για τη διαμόρφωση του πάρκινγκ, σε οικόπεδο του Νοσοκομείου πάνω από το υφιστάμενο πάρκινγκ

 

Δεν χρειάζεται αρχικά εκβραχισμός, αυτό θα γίνει εάν το πάρκινγκ απλωθεί σε όλο το οικόπεδο.  Το έργο θα γίνει σε τρεις φάσεις. Για πρόσκαιρη στάθμευση θα παραχωρηθεί ένας χώρος από τη Μητρόπολη Φιλίππων, για να σταματήσει αυτή η ένταση που υπάρχει στο Νοσοκομείο.

 

Ο κ. Ιακωβίδης μίλησε και για την πεσμένη γέφυρα και ανέφερε πως ο Δήμος δεν έχει αρμοδιότητα να παρέμβει. Αρμόδια είναι Περιφέρεια γιατί είναι τμήμα του οδικού δικτύου. 

 

Στη συνέχεια τόνισε πως τον Δήμο τον “καίει” να ολοκληρωθεί η περιμετρική, καθώς θέλει να μπει στη φάση της υλοποίησης. Είναι το μεγάλο έργο κι εκεί πρέπει να δοθεί το μεγαλύτερο βάρος.

 

Τέλος ανέφερε για την πλατεία Καπνεργάτη, πως μπαίνει τσιμέντο που θα απορροφά το νερό όταν βρέχει και είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται κάτι τέτοιο στην Καβάλα. Το έργο θα τελειώσει το καλοκαίρι του 2024 αν όλα πάνε καλά μέχρι τον Ιούνιο.

 

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ