γράφει η

Κάτια Γιαννουκάκου

 

Ένα ακόμα πλοίο που θα εκτελεί δρομολόγια στις τοπικές γραμμές πιάνει λιμάνι στη Θάσο. Πρόκειται για το νέο απόκτημα της εταιρείας thassos ferries συμφερόντων Γιάννη Μητσόπουλου με το όνομα «Αερία».

 

Είναι ένα σχετικά μικρό πλοίο 75 περίπου μέτρων το οποίο έχει ενταχθεί ήδη στα δρομολόγια από τις αρχές Νοεμβρίου.

 

Θα κάνει την εμφάνισή του στη Θάσο και συγκεκριμένα στο λιμάνι του Πρίνου αύριο Τετάρτη 8 Νοεμβρίου. Το «Αέρια» αγοράστηκε πέρυσι και βάφτηκε στα χρώματα των πλοίων της εταιρείας.

 

Η δύσκολη εξίσωση που πρέπει να λύσουν τώρα τα Λιμεναρχεία Θάσου και Κεραμωτής είναι που θα δένουν όλα αυτά τα πλοία καθώς με τη νέα προσθήκη της thassos ferries ο αριθμός τους φτάνει πλέον τα 18.

 

Την ίδια ώρα οι διαθέσιμες θέσεις πρόσδεσης στα δύο λιμάνια σε Πρίνο και Λιμένα είναι λίγο περισσότερες από τα μισά πλοία ενώ ακόμα και αν μετρηθούν οι διαθέσιμες θέσεις στο λιμάνι της Κεραμωτής και πάλι δεν φτάνουν.

 

Άρα οι λιμενικές αρχές των δυο περιοχών έχουν μια δύσκολη δουλειά να φέρουν σε πέρας ειδικά τους θερινούς μήνες που όλα τα πλοία θα βρίσκονται στο νησί και πιθανότατα κανένα από αυτά δεν θα είναι σε ετήσια ακινησία.

 

*Φωτό: Φώτης Άλπας