Η Θασιακή Ένωση Καβάλας ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους της ότι οι εκδηλώσεις - δραστηριότητες που προγραμματίστηκαν για το Δεκέμβριο του 2015 και το α΄ εξάμηνο του 2016 είναι οι εξής:

 

•Παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής του Πρωτοπρεσβύτερου Γεωργίου Ι. Διαμαντόπουλου και της κόρης του Ανδρομάχης Διαμαντοπούλου - Φιλιππίδου «Πόλη και πάλι Πόλη» «ΤΗΝ ΔΕ ΓΕΝΕΑΝ ΑΥΤΗΣ ΤΙΣ ΔΙΗΓΗΣΕΤΑΙ;»

 

Το έργο θα παρουσιάσουν:

 

Αντώνιος Κόντος, φιλόλογος – πρόεδρος για τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας και

Κώστας Βλαστάρης, δ/ντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας.

 

Στην εκδήλωση θα γίνει και η παρουσίαση του μουσικού δίσκου «Προφητείες και Ωδές» σε ποίηση του πατρός Γεωργίου Διαμαντόπουλου και της κόρης του Ανδρομάχης Διαμαντοπούλου - Φιλιππίδου και σε μουσική σύνθεση και ερμηνεία του Μάριου Καπνιά και του Δημητρίου Μιχάκη.

 (Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 18.00 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός»).

 

•Επίσκεψη χορευτικού τμήματος εν όψει των εορτών στα γηροκομεία Κωνστάντειο και Πουλίδειο (Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 17.00 - 18.00).

 

•Συμμετοχή του χορευτικού μας τμήματος στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Καβάλας στην Κεντρική Πλατεία (Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 19.00).

 

•Κοπή βασιλόπιτας στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Ωκεανίς» (Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2016, ώρα 11.00).

 

•Θεατρική παράσταση «Ελένη εκ Θάσου…» του Δημήτρη Μανθόπουλου σε σκηνοθεσία Δέσποινας Πανταζή, από τη Δημοτική Θεατρική Ομάδα Λιμένα Θάσου. (Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 20.00 στο Δημοτικό Θέατρο Καβάλας «Αντιγόνη Βαλάκου»).

 

•Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Θανάση Διαλεκτόπουλου «Μεταβυζαντινές Εικόνες της Θάσου» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» (Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 19.00).

 

 

• Αποκριάτικος χορός στο κέντρο διασκέδασης «Καβαλιώτισσα» (Σάββατο, 5 Μαρτίου 2016, ώρα 20.30).

 

•Εκδήλωση αφιερωμένη στην Ημέρα της Γυναίκας (Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2015).

 

•Τετραήμερη εκδρομή (Καθαρά Δευτέρα) στο Βόλο - Πήλιο - Σκιάθο (11 - 14 Μαρτίου 2016).

 

• Γενική Συνέλευση και Εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Καβάλας (Δευτέρα, 16 Mαΐου 2016, ώρα 18.00).

 

•Κρουαζιέρα στο Αιγαίο (Μύκονος, Κουσάντασι, Πάτμος, Ρόδος, Ηράκλειο, Σαντορίνη ( 3ο δεκαήμερο Αυγούστου 2016).

 

Στο σύλλογό μας λειτουργούν χορευτικά τμήματα (Παιδικό - Εφηβικό - Ενηλίκων), όπου διδάσκονται θασίτικοι και παραδοσιακοί χοροί από όλα τα μέρη της πατρίδας μας.

 

Η Θ.Ε.Κ. μετά την ενθουσιώδη αποδοχή και τους επαίνους που δέχτηκε για το Ημερολόγιο του 2015, συνεχίζει και φέτος, με το Ημερολόγιο του 2016, το γευστικό ταξίδι με αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές από κάθε χωριό της Θάσου.

 

Συμπατριώτες, Φίλες και Φίλοι, κλείνοντας αυτή την επικοινωνία μας σας ευχόμαστε ολόψυχα ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ  να σας χαρίσει Υγεία, Προκοπή, Ευτυχία.

 

 Για το Δ.Σ.

 Ο Πρόεδρος Τσιλογεώργης Νικόλαος

Η Γ. Γραμματέας Παπαγεωργίου Ευφροσύνη