Την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, όποιος πολίτης το επιθυμεί, μπορεί να δώσει μυελό των οστών, στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, από τις 09:00 έως τη 13:00 στον χώρο των τακτικών εξωτερικών ιατρείων στο εμβολιαστικό κέντρο.

 

Η δράση γίνεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών.

 

Σχετική ανακοίνωση του Γ.Ν. Καβάλας αναφέρει τα εξής:

 

“Η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών, διοργανώνει σε συνεργασία με τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», τη 2η Πανελλήνια Εθελοντική Δράση Δωρεάς Μυελού Οστών: «Οι Νοσηλευτές δίνουν ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

 

Η δράση θα λάβει χώρα από τις 09 έως και τις 18 Σεπτεμβρίου 2023, με αφετηρία το Περίπτερο της Ε.Ν.Ε. στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (Περίπτερο 16, ισόγειο – Stand: 12) και θα συνεχιστεί σε 81 Νοσοκομεία πανελλαδικά, όπου μέσω των Διοικήσεων και των Διευθύνσεων Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, όπου θα διατεθούν εθελοντές – Νοσηλευτές για τη λήψη των δειγμάτων, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ώστε οι Νοσηλευτές, οι επαγγελματίες υγείας, καθώς και όποιος πολίτης επιθυμεί και πληροί τα κριτήρια για το Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» (https://oramaelpidas.gr/el/thelo-na-gino-ethelontis-dotis/#poios-mporei-na-ginei-dotis), και για το ΚΕΔΜΟΠ «ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ» (https://www.xarisezoi.gr/iatrika-kritiria/), να μπορέσει να  γίνει εθελοντής δότης μυελού των οστών.

 

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας την Τετάρτη 13/09/2023 από τις 09:00 έως τη 13:00 στον χώρο των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων στο Εμβολιαστικό κέντρο.”