Το ΠΑΣΟΚ Καβάλας είχε βγάλει ανακοίνωση κάνοντας έντονη κριτική προς τον βουλευτή Καβάλας, Μακάριο Λαζαρίδη, που είχε δηλώσει πως η κυβέρνηση εκσυγχρόνισε το νοσοκομείο της Καβάλας. Ο βουλευτής απάντησε αναφέροντας μεταξύ άλλων “Κατηγορούν την κυβέρνηση για τα απογευματινά χειρουργεία, ξεχνώντας πως το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που το 2001 τα καθιέρωσε”.

 

Το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε νέα ανακοίνωση αναφέροντας για τον κ. Λαζαρίδη πως “πέταξε την μπάλα στην κερκίδα, μας κούνησε για άλλη μια φορά το δάχτυλο, «απείλησε» το ΠΑΣΟΚ με μονοψήφια ποσοστά, αλλά δε μίλησε για την ουσία.

 

Δεν μας είπε για τα μακρινά ραντεβού των ασθενών του Νοσοκομείου ούτε για τις ακυρώσεις χειρουργείων, δεν μας είπε για τα αιτήματα του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού για ένταξη στα βαρέα και για αύξηση αποδοχών, δεν μας είπε καν για τις τρομακτικές ελλείψεις προσωπικού που σπρώχνουν τον πολίτη στον ιδιωτικό τομέα και τον αναγκάζουν να πληρώσει από την τσέπη του την περίθαλψή του".

 

 

Αναλυτικά η νέα ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ Καβάλας αναφέρει τα εξής:

“Διαβάσαμε με έκπληξη την απάντηση του κυρίου Μακάριου Λαζαρίδη στο δελτίο τύπου της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Καβάλας, ο οποίος κατά την προσφιλή του συνήθεια «πέταξε την μπάλα στην κερκίδα». Μας κούνησε για άλλη μια φορά το δάχτυλο, «απείλησε» το ΠΑΣΟΚ με μονοψήφια ποσοστά και μας εγκάλεσε για παραφροσύνη.

 

Δε μίλησε, όμως, για την ουσία. Δεν μας είπε για τα μακρινά ραντεβού των ασθενών του Νοσοκομείου ούτε για τις ακυρώσεις χειρουργείων, δεν μας είπε για τα αιτήματα του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού για ένταξη στα βαρέα και για αύξηση αποδοχών, δεν μας είπε καν για τις τρομακτικές ελλείψεις προσωπικού που σπρώχνουν τον πολίτη στον ιδιωτικό τομέα και τον αναγκάζουν να πληρώσει από την τσέπη του την περίθαλψή του.

 

Κάτι ανέφερε για τα απογευματινά χειρουργεία που καθιερώθηκαν επί ΠΑΣΟΚ, παρέλειψε όμως σκόπιμα να αναφέρει ότι η τότε νομοθετική ρύθμιση έκανε λόγο για ενδεικτικό εισιτήριο και όχι για πληρωμή με τιμοκατάλογο, όπως ψήφισαν ο ίδιος και η Ν.Δ. σήμερα. 

 

Εάν αισθάνεται περήφανος που ένας 87χρονος συνταξιούχος, ο οποίος έχει καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές για πάνω από 50 χρόνια, αναγκάστηκε να πληρώσει από την τσέπη του 800- 900 ε για να χειρουργηθεί απόγευμα (το μοναδικό απογευματινό χειρουργείο προφανώς για τις φωτογραφίες), να το δηλώσει δημόσια.

 

Πολύ αμφιβάλλουμε για την συχνή παρουσία του στο Νοσοκομείο Καβάλας, όπως ισχυρίζεται. Είτε δεν είναι τόσο συχνή, γιατί τα προβλήματα στο Νοσοκομείο της Καβάλας είναι πολλά και άλυτα είτε, αν όντως είναι συχνή, δεν είναι αποτελεσματικός ως βουλευτής όπως θα έπρεπε. 

 

Καλό θα ήταν, όμως, να ενημερώσει και τους πολίτες της Καβάλας αναφορικά με τα υπόλοιπα ζητήματα της καθημερινότητας που τον απασχολούν. 

 

 

Τι έχει να μας πει για την ακρίβεια και τον πληθωρισμό που έχει μειώσει πάνω από 30% την αγοραστική δύναμη όλων μας (2 η χειρότερη επίδοση στην Ε.Ε.); Είναι ικανοποιημένος; Είναι ευχαριστημένος από το στεγαστικό πρόβλημα που κρατάει τους νέους και τις νέες στα σπίτια των γονέων τους; Είναι ευχαριστημένος από την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος και την παντελή έλλειψη κινήτρων σε νέα ζευγάρια ώστε να προχωρήσουν τη ζωή τους και να κάνουν οικογένεια;

 

Για το έγκλημα των Τεμπών και τη συγκάλυψη του σκανδάλου έχει να προσθέσει κάτι ή η παρουσία του εξαντλείται στο να χειροκροτάει όρθιος τον Κώστα Καραμανλή το νεότερο;

 

Αν μη τι άλλο, είναι οξύμωρο να μας μιλάει για την θωράκιση της δημόσιας υγείας ο κ. Λαζαρίδης μετά τα όσα ψήφισε σε βάρος του Ε.Σ.Υ. και των γιατρών και νοσηλευτών μας. Ας συνεχίσει την μικροπολιτική των φωτογραφιών και των «κατόπιν ενεργειών μου», αν αυτό θεωρεί ότι θέλουν οι πολίτες. 

 

Όσο δε αφορά τα ποσοστά της παράταξής μας, την οποία για πολλούς λόγους θα όφειλε να σεβαστεί περισσότερο, θα λάβει σύντομα την απάντησή του, σε περίπου 50 μέρες, αλλά μάλλον θα έπρεπε να ανησυχεί περισσότερο για τα ποσοστά του δικού του κόμματος και κυρίως για την δυσαρέσκεια του κόσμου.”