Ένα τηλεφώνημα 33 δευτερολέπτων ήταν αρκετό για να προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση το πρωί της Τρίτης 8 Δεκεμβρίου 2015, όταν σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Θανάση Μητρόπουλο, έγινε ενημέρωση από άγνωστο για τοποθέτηση «εκτεταμένου εκρηκτικού μηχανισμού ο οποίος επρόκειτο να εκραγεί στις 13:00».

 

Από την αρχή το τηλεφώνημα αυτό θεωρήθηκε ως φάρσα αν και λήφθηκαν όλα τα μέτρα και το κτίριο εκκενώθηκε μέσα σε 90 περίπου λεπτά.

 

Πριν την προγραμματισμένη και υποτιθέμενη έκρηξη βόμβας, ο πρόεδρος του ΤΕΙ μετέβη στην Εισαγγελία Καβάλας και υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων, ζητώντας παράλληλα την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

 

Ο κ. Μητρόπουλος μίλησε αφενός για τρομοκρατική πράξη, αφετέρου ισχυρίστηκε ότι με την εκκένωση το ΤΕΙ υπέστη οικονομική ζημία άνω των 70.000 ευρώ, υποστηρίζοντας έτσι ότι η φάρσα είχε κακουργηματικό χαρακτήρα.

 

Τον πρόεδρο του ΤΕΙ συνόδευε ο νομικός σύμβουλος του Ιδρύματος, ο δικηγόρος και πρώην δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής.

 

Ο κ. Μητρόπουλος δεν εξήγησε επαρκώς τον ισχυρισμό του για την οικονομική ζημία, είπε ωστόσο ότι αυτό που συνέβη πλήττει την φήμη και την αξιοπιστία του Ιδρύματος.

 

«Ενημερώνουμε την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και το Υπουργείο Παιδείας ώστε αυτό το πράγμα να σταματήσει. Δεν είναι δυνατόν να σπέρνεται ο τρόμος μέσα σε 6.500 ανθρώπους» είπε ο πρόεδρος του ΤΕΙ.

 

Πάντως, με αφορμή την φάρσα, ματαιώθηκε και η εθελοντική αιμοδοσία που ήταν προγραμματισμένη για εκείνη την ώρα.

 

Από την πλευρά του, ο Κωστής Σιμιτσής είπε ότι αυτό που συμβαίνει είναι «κακουργηματική ενέργεια που στρέφεται άμεσα ενάντια στα οικονομικά συμφέροντα του ΤΕΙ».

 

Πρόσθεσε επίσης: «Η βίαιη διακοπή της εκπαιδευτικής διαδικασίας και των ερευνητικών προγραμμάτων έχει προκαλέσει τεράστια ζημία» εξηγώντας ότι οι ερευνητές παράτησαν πειράματα στη μέση κι έχασαν δουλειά πολλών εβδομάδων.