ΤΕΙ

Περισσότερα από 1.100 άτομα πέτυχαν την εισαγωγή τους στα 5 τμήματα του Διεθνούς Πανεπιστημίου στην Καβάλα στις πρόσφατες πανελλαδικές εξετάσεις (περισσότερα

Η υπόθεση πήρε πανελλαδικές διαστάσεις, μιας και το φροντιστήριο της Καβάλας φαίνεται να έχει δραστηριότητα και στην Αθήνα αλλά και μέσω διαδικτύου σε όλη τη χώρα.

Μεγάλη συμμετοχή φοιτητών καταγράφεται στα τηλε-μαθήματα που κάνει το Διεθνές Πανεπιστήμιο / ΤΕΙ Καβάλας, στα εργαστήρια και τις θεωρίες των τμημάτων του. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις η

Την δική της παρουσία στον διεθνή διαγωνισμό CanYouMakeIt 2020 έχει η πόλη της Καβάλας.

Το ΥΠΠΕΘ ανακοινώνει την ολοκληρωμένη πρόταση για την επίλυση αυτού του προβλήματος και είναι μία πρόταση που επιτρέπει την αντιστοίχιση και ισοτίμηση με την ακόλουθη σταδιακή προσέγγιση: 

Με 147 ψήφους υπέρ και 100 κατά, ψηφίστηκε από τη Βουλή, με ονομαστική ψηφοφορία, ο νόμος που σχετίζεται με τα Πανεπιστημιακά Τμήματα στην Καβάλα και τις λοιπές δομικές αλλαγές στην Παιδεία.

Αρνητική στο ενδεχόμενο να μετατραπεί το παλιό (κάτω) νοσοκομείο σε ξενοδοχείο και θετική στο να μετατραπεί σε φοιτητικές εστίες, δηλώνει η Βάσω Παπουτσή Μήττα, στέλεχος της τοπική

Το ARTutor έχει επικεντρωθεί στην προσθήκη ψηφιακού περιεχομένου στα παραδοσιακά εκπαιδευτικά βιβλία και σε άλλα κείμενα, με σκοπό να βοηθήσει στην ανεξάρτητη μελέτη των μαθητών και τελικά να βελτιώσει την κατανόηση του εκπαιδευτικού υλικού.

Με θέμα τα «Αιγυπτιακά Μνημεία στην Καβάλα» πραγματοποιήθηκε το 1ο Επιστημονικό και Πολιτισμικό Φόρουμ Ελληνοαιγυπτιακής Φιλίας την Κυριακή 13 Μαΐου στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας Θρά

Η Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ) του ΤΕΙ Καβάλας διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά την Διεθνή Εβδομάδα Διδασκαλίας. 

 

Εκδήλωση για τη διαχείριση κρίσεων και της ανθρωπιστικής βοήθειας διοργανώνει το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο ξενοδοχείο Lucy την Δευτέρα 7 Μαΐου του 2018 στις 7 το απόγευμα.

Γιορτή Erasmus διοργανώνει την Δευτέρα, 19.3.2018  το Τμήμα Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων του ΤΕΙ ΑΜΘ για όλους τους φοιτητές του Ιδρύματος, με στόχο να τους ενθαρρύνει σε κινητικότητα σπουδών ή πρα

Με δυο πρώτα βραβεία επέστρεψε η αποστολή του ΤΕΙ ΑΜΘ από την  Coibra της Πορτογαλίας, όπου είχε λάβει μέρος στην συνάντηση του πανευρωπαϊκού δικτύου ΕΤΑΡ για τα διεθνή λογιστικά πρότυπα.

Είκοσι φοιτητές Erasmus από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες φιλοξενεί το ΤΕΙ ΑΜΘ για το εαρινό εξάμηνο 2018. Φοιτητές από την Γαλλία, την Ισπανία, την Τσεχία και την Ρουμανία ήρθαν και φέτος στο ΤΕΙ ΑΜΘ με στόχο να διδαχθούν μαθήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων και  Λογιστικής στα αγγλικά από τους αντίστοιχους Έλληνες καθηγητές των Τμημάτων. 

Με αφορμή τη συζήτηση που έγινε στο προηγούμενο (12/01/2018) Δ.

Στην έδρα του Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Καβάλα μετέβη ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος όπου είχε συνάντηση με τον Πρύτανη του Ιδρύματος κ.

Η κυβερνητική εξαγγελία για ίδρυση 4ης Νομικής Σχολής αλλά και οι φήμες για ενσωμάτωση του ΤΕΙ Καβάλας (ΑΜΘ) σε ΑΕΙ με έδρα τη Θεσσαλονίκη, προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις αρχικά του Δημοκρίτειου

Σε γενικές γραμμές ικανοποιημένοι φεύγουν από την πόλη οι επισκέπτες της Καβάλας, σύμφωνα με έρευνα Δήμου, ΤΕΙ και Ξενοδόχων.

Στην πρόσληψη 16 υπαλλήλων που θα υπογράψουν σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου προχωρά το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα των επιτυχόντων από το νομό Καβάλας που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Διεθνές θερινό σχολείο διοργανώνει τον Σεπτέμβριο του 2016, το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε συνεργασία με το  Εθνικό Ινστιτούτο Ηλιακής Ενέργειας (INES) της Γαλλίας και το Ενεργειακό Τμ

Μειωμένες θα είναι φέτος οι βάσεις εισαγωγής στο ΤΕΙ Καβάλας με δεδομένες τις χαμηλές βαθμολογίες των πανελληνίων εξετάσεων.

 

Την δεύτερη θέση στις αξιολογήσεις κατάφερε ν’ αποσπάσει το ΤΕΙ ΑΜΘ για την διεξαγωγή του διεθνούς Summer School of Computing του CERN στην Καβάλα.
 

Ένα τηλεφώνημα 33 δευτερολέπτων ήταν αρκετό για να προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση το πρωί της Τρίτης 8 Δεκεμβρίου 2015, όταν σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Θανάση Μητρόπουλο, έγινε ενημέρωση απ

Τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας έγινε στο ΤΕΙ Καβάλας νωρίτερα σήμερα. Άγνωστος προειδοποίησε ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός ο οποίος θα εκραγεί στη 1 το μεσημέρι.

 

H εθελοντική ομάδα των φοιτητών του ΤΕΙ ΑΜΘ, διοργανώνει αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015.

 

Μια παλιότερη πρόταση που προερχόταν από το ΤΕΙ Καβάλας φαίνεται ότι αναθερμαίνεται τώρα, με τη διαφορά ότι το ΤΕΙ έχει πλέον τη σύμφωνη γνώμη και τη συνεργασία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκη

Την Τετάρτη και ώρα 10:30 μ.μ. στο φουαγιέ του Μεγάλου Αμφιθεάτρου του ΤΕΙ ΑΜΘ (ΤΕΙ Καβάλας) θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του ερευνητικού προγράμματος ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ  ΙΙΙ.

 

Σελίδες