Από τη ζωή έφυγε ο επίτιμος πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας, Απόστολος Χατζηκωνσταντίνου, με τα μέλη του συλλόγου να τον αποχαιρετούν.

 

Σε ανακοίνωση της η Ένωση αναφέρει τα εξής:

 

“Ο χώρος μας σήμερα πενθεί, καθώς αποχαιρετίσαμε με βαθιά θλίψη και έντονη συγκίνηση έναν αξιαγάπητο άνθρωπο, τον επίτιμο πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης τυφλών ανατολικής Μακεδονίας Χατζηκωνσταντίνου Απόστολο. 

 

Έναν άνθρωπο με ακέραιο χαρακτήρα, ευγενικό,  ήθος και αξίες που προσπάθησε να τις μεταδώσει στους νεότερους, μια προσωπικότητα που προσέφερε πάρα πολλά επί σειρά ετών κατά τα πρώτα χρόνια ίδρυσης του σωματείου στην Καβάλα, αφού υπήρξε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής από το 1999 και φυσικά υπηρέτησε και στη θέση του προέδρου. 

 

Τη θέση του προέδρου την παραχώρησε το 2005 στα νεότερης ηλικίας μέλη, τα οποία προσπάθησε να ωθήσει να ασχοληθούν με τα κοινά και να προσφέρουν κι αυτά με τη σειρά τους για το κοινό καλό. 

 

Παρέμεινε στη Διοικούσα Επιτροπή της Π.Ε. τυφλών αν. Μακεδονίας έως το 2013, οπότε και αποχώρησε λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του και των προβλημάτων υγείας. 

 

Παρόλα αυτά εξακολουθούσε να είναι δίπλα μας σε όλες τις μεγάλες εκδηλώσεις. 

 

Ήταν ένας ήρεμος άνθρωπος, ακούραστος, που προσέφερε τα μέγιστα στα πρώτα χρόνια της σύστασης και της εξέλιξης του σωματείου και για τον λόγο αυτό τιμήθηκε για την πολυετή προσφορά του το 2018 από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών. Την απονομή της τιμητικής πλακέτας είχαν κάνει τότε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ κ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης και ο πρόεδρος του ΠΣΤ κ. Ηλίας Μαργιόλας , μέσα σε κλίμα συγκίνησης κατά τη διάρκεια των εργασιών του Γενικού Συμβουλίου του ΠΣΤ και της ΕΟΤ. 

 

Για εμάς όμως που τον γνωρίζαμε δεν ήταν μόνο ο πρόεδρος, δεν ήταν μόνο ο άνθρωπος που παρά το προχωρημένο της ηλικίας και τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε ήταν δίπλα στον σύλλογο και στις ανάγκες του και προσπάθησε με όρεξη, κόπο, επιμονή και πείσμα να προσφέρει ό,τι καλύτερο μπορούσε στον χώρο, να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης για τα άτομα με αναπηρία όρασης στον νομό, να αγωνιστεί για τα δικαιώματά τους. 

 

Για εμάς που τον γνωρίζαμε ήταν ο πατέρας μας και ο παππούς μας, ήταν ο κ. Απόστολος της καρδιάς μας. 

 

Τον σεβόμασταν και τον αγαπούσαμε ιδιαίτερα, τον συμβουλευόμασταν σε όλα τα θέματα και πάντα ακούγαμε με μεγάλη ευχαρίστηση τις ιστορίες που είχε να μας πει, που για τους νεότερους ήταν διδάγματα ζωής. 

 

Μαζί με την αγαπημένη του σύζυγο, που αγαπούσε, σεβόταν και τιμούσε ιδιαίτερα, την κυρία Δέσποινα, αποτελούσαν πάντα μια όμορφη εικόνα και ένα παράδειγμα προς μίμηση, αφού υπήρξαν παντρεμένοι με ομόνοια και αλληλοκατανόηση για πάρα πολλά έτη. 

 

Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Κύριε Απόστολε θα μας λείψετε πολύ!! θα σας σκεφτόμαστε πάντα με αγάπη. 

 

Καλό ταξίδι πρόεδρε στη γειτονιά των αγγέλων. Όσα μας έχεις μεταλαμπαδεύσει θα τα τιμήσουμε και θα τα τηρήσουμε στο ακέραιο!!!”

 

 

Φωτογραφίες των μελών της Ένωσης με τον Απόστολο Χατζηκωνσταντίνου