Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας μετά και το περιστατικό με τη φωτιά στις εγκαταστάσεις της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων τα ξημερώματα του Σαββάτου (03/06).

 

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

 

“Φαίνεται πως τα προβλήματα στη Β.Φ.Λ. είναι πολλά και δυστυχώς συχνά επαναλαμβανόμενα.

 

Μετά τους τραυματισμούς και τον τραγικό θάνατο εργαζόμενου πριν λίγους μήνες, σήμερα, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, κλήθηκε η Πυροσβεστική να κατασβέσει φωτιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο.

 

Επειδή και στο παρελθόν έχουμε θέσει στο δημόσιο διάλογο την ανησυχία μας για τον επισφαλή τρόπο λειτουργίας του εργοστασίου, πρέπει επιτέλους οι αρμόδιοι φορείς της ελληνικής πολιτείας, ως οφείλουν, να ενημερώσουν τους πολίτες της Καβάλας,

 

1. τι ακριβώς συνέβη σήμερα στις εγκαταστάσεις τους εργοστασίου;

 

2. η λειτουργία του είναι μέσα στα πλαίσια της ασφαλούς λειτουργίας που ορίζουν οι νόμοι και οι διεθνείς συνθήκες;

 

3. έχει γίνει η απαραίτητη συντήρηση στις έτσι κι αλλιώς γερασμένες και καταπονημένες εγκαταστάσεις του;

 

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης αλλά και της περιφέρειας ΑΜΘ απέναντι στους εργαζόμενους που καθημερινά εργάζονται στη ΒΦΛ, απέναντι στους πολίτες που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή και απέναντι στην τοπική οικονομία, καθώς ένα σοβαρό ατύχημα θα οδηγήσει σε ολική καταστροφή.

 

Και επειδή έχουμε υπηρεσιακή κυβέρνηση αναμένουμε απάντηση από το Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφέρειας που είναι αρμόδιο για τον έλεγχο της ασφαλούς λειτουργίας του εργοστασίου και τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας προσωπικά.”