ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας

Μαύρη μέρα για το ΕΣΥ της χώρας, μαύρη μέρα και για το νοσοκομείο Καβάλας, που έσπευσε να καταθέσει τα διαπιστευτήριά του στον Άδωνη Γεωργιάδη.

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την ανάδειξη νέας Νομαρχιακής Επιτροπής και τη συγκρότησή της σε σὠμα, η νέα Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Καβάλας έχει ως εξής:

Συνεδρίασαν το βράδυ της Δευτέρας 11 Μαρτίου τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα στο πλαίσιο των εσωκομματικών διαδικασιών για την ανάδειξη νέων τοπικών οργάνων. 

Ερωτήσεις έθεσαν στη Βουλή, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για την υποβάθμιση των ΕΛΤΑ Λιμεναρίων αλλά και για την πιθανή εγκατάσταση μεγάλων φωτοβολταϊκών πάρκων σε Νευροκόπι Δράμας και Λεκάνη Καβάλας.

Στις 17 και 18 Φεβρουαρίου θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη της νέας νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, ενώ στις 12 Φεβρουαρίου θα γίνει ο απολογισμός της απερχόμενης νομαρχιακής επιτροπής.

«Ο ΣΦΓΤ πρέπει να παραμείνει στην ιστορική του έδρα, που αδιαμφισβήτητα αποτελεί τοπόσημο για την πόλη και τον πολιτισμό»

Την αποχώρηση τους από τον ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, γνωστοποίησαν 22 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ (έως σήμερα), με ανακοίνωση τους, την Τετάρτη (13/12).

“Μισός αιώνας συμπληρώνεται φέτος από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ένα γεγονός-σταθμό στους αγώνες του λαού για Δημοκρατία και Ελευθερία. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μνήμης και διαμαρτυρίας. Στην Καβάλα συμμετέχουμε στην εκδήλωση μνήμης και διαμαρτυρίας την Παρασκευή 17 Νοέμβρη, στον Δημοτικό Κήπο στις 5.00 το απόγευμα”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Τζουμάκας, έδωσε ανοιχτή ομιλία την Τρίτη 29 Αυγούστου, στο cafe Bar Riviera, στην Καβάλα.

Με στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα συναντήθηκε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Νίκος Παππάς. 

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Τζουμάκας, θα δώσει ανοιχτή ομιλία την Τρίτη 29 Αυγούστου, στις 20:00 το απόγευμα, στο cafe Bar Rivera, στην Καβάλα.

Είναι βαθιά η πίστη μας στην αυτονομία της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης και εν τοις πράγμασι η πλειοψηφία των συνδυασμών που διεκδικούν τον Δήμο Καβάλας είναι πολυσυλλεκτικοί.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας, Γιάννης Εριφυλλίδης, μετά την επίσημη στήριξη της υποψηφιότητας του από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, αναφέροντας μεταξύ άλλων “προς άρση οποιασδήποτε παρανόησης, είναι προφανές ότι δεν υπήρξε ποτέ διαπραγμάτευση ή υπογραφή προγραμματικής συμφωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.”

Με ανακοίνωση που εστάλη στα ΜΜΕ της Καβάλας, για λογαριασμό του προεδρείου της συνέλευσης μελών του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας και του Γιώργου Παπαφιλίππου, γίνεται γνωστή η στήριξη του κόμματος στο συνδυασμό του υποψήφιου δημάρχου Γιάννη Εριφυλλίδη. 

“Εμείς στηρίζουμε το ΔΙΠΑΕ και τα Τμήματά του στην Καβάλα, πιστεύουμε ότι θα ξεπεραστούν οι αρρυθμίες στη λειτουργία του και ότι η Πανεπιστημιούπολη της Καβάλας θα βρει το δρόμο της και τη θέση που της ανήκει. Αλήθεια, ποια είναι η άποψη των βουλευτών του νομού για το ζήτημα αυτό; Υιοθετούν το σενάριο της ένταξης στο ΔΠΘ; Γιατί κρύβονται τόσο καιρό;, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, για τα σενάρια ένταξης των τμημάτων του ΔΙΠΑΕ σε Καβάλα και Δράμα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

“Δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά. Πρόκειται για το αποτέλεσμα εγκληματικών επιλογών της κυβέρνησης της ΝΔ στην Υγεία.  Είναι ντροπή για ένα πολιτισμένο κράτος να πεθαίνουν άνθρωποι στις καρότσες αυτοκινήτων επειδή δεν υπάρχουν διαθέσιμα ασθενοφόρα να τους μεταφέρουν έγκαιρα σε ένα νοσοκομείο”, αναφέρει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας σε ανακοίνωση του για τις ελλείψεις στο ΕΚΑΒ.

“Δεν άργησαν να αποκαλυφθούν οι καταστροφικές πολιτικές στον χώρο της υγείας από τη ΝΔ και στην περιοχή μας. Τουρίστρια άφησε την τελευταία της πνοή σε παραλία της Θάσου, αφού 51 λεπτά καθυστέρησε το μοναδικό ασθενοφόρο που υπάρχει στο νησί”, αναφέρει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας σε ανακοίνωση του, μετά το θάνατο τουρίστριας σε παραλία της Θάσου την Τρίτη (27/06).

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας επισκέφτηκε το πρωί της Τρίτης (20/06) τις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ, με σκοπό την ενημέρωση για τα αυξανόμενα προβλήματα λειτουργίας του. 

“Από την κυβέρνηση Μητσοτάκη έγινε αναγγελία για αρδευτικό έργο στην περιοχή του κάμπου της Ξάνθης, το οποίο θα αρδεύεται από τα ύδατα του ποταμού Νέστου, ο κάμπος του Νέστου χρειάζεται περισσότερο νερό απ’ ό,τι διατίθεται σήμερα και οποιαδήποτε μείωση των διαθέσιμων υδάτων θα δημιουργούσε πρόβλημα στην αγροτική εκμετάλλευση και κατ’ επέκταση στα διατιθέμενα στην αγορά τοπικά, ποιοτικά προϊόντα” αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, μετά τη συνάντηση που είχαν μέλη του με τον ΤΟΕΒ Χρυσούπολης.

Στη Θάσο βρέθηκε την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Καβάλας. 

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας μετά και το περιστατικό με τη φωτιά στις εγκαταστάσεις της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων τα ξημερώματα του Σαββάτου (03/06).

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας και απαντά στις δηλώσεις του Μακάριου Λαζαρίδη που ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα κλείσει τα Πετρέλαια Καβάλας εάν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας με ανακοίνωση του στέλνει το δικό του μήνυμα για την Εργατική Πρωτομαγιά και κάνει κάλεσμα στους πολίτες να δώσουν το παρών στο Δημοτικό Κήπο το πρωί της Δευτέρας (01/05).

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων στις 21 Μαρτίου, ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας με τον ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καρατσιουμπάνης εκφράζει τις δικές του σκέψεις και απόψεις για τον ρατσισμό στις μέρες μας.

Η βουλευτής Καβάλας Τάνια Ελευθεριάδου με ανακοίνωση της για την ιδιωτικοποίηση του νερού, στέλνει το δικό της μήνυμα και αναφέρει χαρακτηριστικά "η καταστροφική κυβέρνηση Μητσοτάκη σχεδιάζει το τελικό χτύπημα στα δημόσια αγαθά με την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης του νερού και των απορριμμάτων."

Η Παγκόσμια ημέρα των γυναικών είναι στις 8 Μαρτίου με τον ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας να κάνει κάλεσμα σε όλες τις γυναίκες να συμμετέχουν δυναμικά και στη φεμινιστική απεργία στις (08/03) αλλά και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που έχουν κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ και πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα για το δυστύχημα των Τεμπών.

Tην Τετάρτη (08/03) στις 19:30 στο ξενοδοχείο Galaxy, o ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας θα διοργανώσει ανοιχτή εκδήλωση με θέμα την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τους μικρομεσαίους και τις συντάξεις, με ομιλητές τους Νίκο Σκορίνη και Διονύση Τεμπονέρα.

Σελίδες