ΒΦΛ

Τις καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων Λιπασμάτων Καβάλας για τον τρόπο λειτουργίας της μοναδικής λιπασματοβιομηχανίας της χώρας επιβεβαιώνει η πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις των Λιπασμάτων Καβάλας, σύμφωνα με τους εργαζόμενους.

Το ΚΚΕ Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση για τη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας 5 Φεβρουαρίου στο εργοστάσιο λιπασμάτων στη Νέα Καρβάλη, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως 7 μήνες μετά την προηγούμενη φωτιά στο εργοστάσιο και περίπου 1 χρόνο μετά το εργατικό δυστύχημα που συνέβη, είμαστε στο ίδιο έργο θεατές.

Συνάντηση είχαν τη Δευτέρα (15/01), με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, οι εργαζόμενοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων της Καβάλας.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, είχε συνάντηση τη Δευτέρα (08/01), στα γραφεία του κόμματος στον Περισσό, με την Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας και το Σωματείο Υπαλλήλων και Εργατοτεχνιτών Βιομηχανίας Λιπασμάτων Καβάλας.

“Θα πρέπει όλοι μας άμεσα να επιστρέψουμε στις θέσεις εργασίας μας. Θα πρέπει να αποδεχθούν πλέον όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες ότι η μία και ενιαία εργοδοσία που λειτουργεί το εργοστάσιο μέσω παρένθετων εταιριών δεν μπορεί να παίζει με τις ζωές μας και να παραβιάζει ατιμώρητη τον νόμο”, αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση τους οι απολυμένοι εργαζόμενοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, που δικαιώθηκαν από το Μονομελές Εφετείο Θράκης.

Για την απόφαση «σταθμό» του Εφετείου Θράκης μίλησε στον KavalaNews 102,8 και στον Τάσο Αποστολίδη ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων Νίκος Βογιατζίδης.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας μετά και το περιστατικό με τη φωτιά στις εγκαταστάσεις της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων τα ξημερώματα του Σαββάτου (03/06).

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες από το νωρίς το πρωί της Παρασκευής 26 Μαΐου από κατοίκους της Νέας Καρβάλης για αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Μήνυση κατά της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων πρόκειται να καταθέσει ο Δήμος Νέστου για την παρέμβαση στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης στις πηγές του Παραδείσο.

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του, αναφέρει μεταξύ άλλων την απάντηση του υφυπουργού Εργασίας Παναγιώτη Τσακλόγλου, στην ερώτηση του βουλευτή Λεωνίδα Στολτίδη στη Βουλή για το θάνατο εργαζόμενου στη ΒΦΛ.

Την λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία και την ασφάλεια των εργαζομένων στα Λιπάσματα απαιτεί το ΜέΡΑ25

Το ΚΚΕ έθεσε ερώτημα προς τον υπουργό Εργασίας για το τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για την διαλεύκανση της υπόθεσης του δυστυχήματος στη ΒΦΛ, τονίζοντας παράλληλα ότι πρέπει να παρθούν μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Προς τον Υπουργό  Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, για το θανατηφόρο εργοδοτικό έγκλημα στη βιομηχανία φωσφορικών λιπασμάτων Καβάλας:

Τον Ιούλιο του 2022 το ΚΚΕ είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων στην Καβάλα και με ανακοίνωση του ενημερώνει για τις απαντήσεις που δέχθηκε.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Καβάλας διοργάνωσαν τα εργατικά σωματεία με αφορμή τον χαμό του 30χρονου εργαζομένου στα λιπάσματα, το απόγευμα της Πέμπτης (22/12).

Οργισμένη ανακοίνωση εξέδωσε η ΓΣΕΕ με αφορμή το χθεσινό εργατικό δυστύχημα στην Καβάλα.

Σήμερα ένας εργάτης στην Καβάλα δεν γύρισε στο σπίτι του μετά τη βάρδια στο κάτεργο της ΒΦΛ. Έναν νέο άνθρωπο δεν θα τον ξαναδούνε οι δικοί του άνθρωποι, οι συνάδελφοί του.

Το θύμα, εργαζόμενος 30 χρονών, φέρεται να κλήθηκε να κάνει συντήρηση σε ένα μηχάνημα, το οποίο αποδείχτηκε ότι ήταν εν λειτουργία

Στο εργοστάσιο των λιπασμάτων την Τετάρτη 21/12 σκοτώθηκε συνάδελφος. Εκφράζουμε τον βαθύ μας πόνο και τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους δικούς του ανθρώπους, σε όλους τους συναδέλφους του στα λιπάσματα.

Οργή και οδύνη για την απώλεια του συναδέλφου μας!

Δεν ήταν λίγες οι φορές που τα τελευταία χρόνια έχουμε εκφράσει τις σοβαρότατες ανησυχίες μας για το αν και κατά πόσο στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων τηρούνται οι κανόνες ασφάλειας

Σκληρές αιχμές σε βάρος της εργοδοσίας στα λιπάσματα αφήνει η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το θάνατο ενός εργάτη στη διάρκεια της βάρδιάς του. 

Με ανακοίνωση της προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, η Λαϊκή Συσπείρωση επισημαίνει πως το Υπουργείο Περιβάλλοντος παραδέχτηκε πως στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων επικρατούν απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

Με καθυστέρηση 3 μηνών, απάντησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος (το Υπουργείο Εργασίας δεν καταδέχτηκε!)

Αποπνικτική και πάλι η ατμόσφαιρα στο Χαλκερό και τη Νέα Καρβάλη. Νέφος που προερχόταν από τα φουγάρα της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων από νωρίς το πρωί της Πέμπτης 6 Οκτωβρίου είχε πνίξει την ευρύτερη περιοχή.

Σελίδες