Είναι η καλύτερη δασκάλα στον κόσμο, όχι μία, ούτε δύο αλλά τρεις φορές. Ο λόγος για την νηπιαγωγό η οποία διδάσκει στην Ποταμιά της Θάσου, Βίκυ Ξανθοπούλου η οποία κατέκτησε για 3η συνεχόμενη χρονιά το Global Teacher Award με το «Παίζουμε Βιβλίο» (δες ΕΔΩ). 

 

Μια διάκριση ιδιαίτερη, μια διάκριση που δείχνει ότι ο εκπαιδευτικός λειτουργεί με γνώμονα την καρδιά, το συναίσθημα αλλά και την φαντασία.

 

Κάθε χρόνο ο διεθνής εκπαιδευτικός οργανισμός AKS επιλέγει καινοτόμους εκπαιδευτικούς από κάθε γωνιά του πλανήτη (πάνω από 110 χώρες), αναγνωρίζει και επιβραβεύει το έργο τους, δημιουργώντας ένα παγκόσμιο δίκτυο εκπαιδευτικών που ανταλλάσσουν εμπειρίες, ιδέες, γνώσεις και εμπνέουν με το έργο τους. Πρόκειται για ιδέες και δράσεις που ωθούν στην έμπνευση και την καινοτομία σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Η απονομή των Global Education Awards 2021 θα διεξήχθη φέτος στις 19 Μαρτίου στο Ντουμπάι με τη συμμετοχή και αναγνώριση εκπαιδευτικών από όλον τον κόσμο και η Ελληνίδα εκπαιδευτικός θα βρίσκεται εκεί, τιμώντας, πέρα από το πρόγραμμά της, όλη τη δημόσια ελληνική εκπαίδευση.